Жельо Михов/24rodopi.com/Общество

Намаляваме отоплението и използваме по-малко климатиците. Регулираме настройките на бойлера, по-ниски температури ще спестят до 100 евро годишно. Работим от вкъщи, това ще доведе до по-малко пари за гориво на автомобилите. (Ама ще увеличи сметките у дома). Споделени пътувания с общ автомобил…

Това са част от стъпките в плана на Европейската комисия за по-малка „зависимост“ на ЕС от руски енергоизточници, опазване на климата и парите, давани от домакинствата, както и подкрепа за Украйна.

В Европа на власт е тоталният идиотизъм.

Разбирате ли какво ви казват? Стойте на студено, не се къпете, или правете това със студена вода, защото трябва да се води една война на съмнителните „Азов“ в отпор на Русия. В момента пък в ЕС върви скандала „Как Зеленски е натрупал близо милиард долара откакто е президент на Украйна“.

Но ще даваме оръжия (не че сме спрели).

Европа се изцежда. Американският президент се ръкува с въздуха по време на официални събития, но това не е особено важна тема. Само, дето същата тази ръка има власт над едни копчета. И същата тази уста обявява, че щяла да говори „тихо, но да носи един голям „Джевелин“(противотанкова ракета, която САЩ отдавна предоставят на украинците).

Родните, невлизали в казарма типове, казват, че без да предоставим оръжия мир нямало да има. Интересна логика. Мир с бомби? Надминаха и ястребите отвъд океана по ястребско мислене. Така де, от десетилетия САЩ изнася демокрация с бомби из цял свят. След тях остават разтурени държави и опасни региони. Не е ли тъй? Дайте пример за друго.

 

Празен като глави и мисли

 

Европа е готова да остане на студено, само и само да угоди на Големия брат, който води война в Украйна. Пък един дребен шоумен трупа пачки. И лайкове с клипчетата си в неадекватно състояние, преди да ги свалят от правителството. Бетер нашия министър на културата. „Честит петък, приятели!“. Едно смигване като отчет за няколко месеца работа в празния кабинет. Празен като глави и мисли.

 

„Слава на…“

 

Усещате ли какво ще се иска от вас през следващите месеци, особено през зимата? Не хленчете. Намалете климатиците. Грета Тунгберг ще е в екстаз! Украйна също. Години наред ви обвиняваха, че тровите въздуха с фини прахови частици заради отоплението на дърва. Турихте климатици, а сега…

Дървата и те скъпи. И още ще стават. „Слава на…“.

На когото искате. Проблемът е в главите. Не в славата. А само във ферментирали мозъци, които не си дават реална оценка за действителността. Това е продуктът на консуматорското общество, формирано в последните 30 години у дома, и повече от 70 години в Западния свят. Който, впрочем, продължава да си мисли, че това е видеоигра, която след изключване ще ги върне в красивия свят на всичкоможенето и могъществото. Не, истината е съвсем друга. И тя ще се стовари с цялата си тежест в момента, в който лъжата се изчерпи. Бруталността й ще бъде смазваща. Неподготвеността ще развее белия парцал, но няма да има кой да го види. На власт в Европа са недодялани чиновници, които нямат нищо общо с евролидерите отпреди 3 десетилетия.

 

Военният гинеколог

 

Пример. Урсула, някоя си, е гинеколог по професия. В биографията й присъства длъжността „военен министър“ на Германия. Представяте ли си? Тя трябва да дава оценки за женски полови органи, а всъщност…

ЕС ще вкарва втечнен газ. Но пък няма как да го преобразува. Някоя си и година ще стане. Това го оскъпява. Поне тройно. Крайният продукт също. ЕС става неконкурентоспособен на световния пазар за каквото и да е.

Но пропагандата върви. Консуматорите плющят пуканки от ГМО царевица и си казват „Е-хей“.

Пак пример.

Отиваш на пазара и гледаш търговец продава домати на сергийката си за 2 лева килограма. Аха да купиш и идва „мениджмънтът“ на тържището и ти казва: Аааа, не, не може от него. Купи от нас, по-хубави са, за 5 лева.

-Ама как, защо?-отговаряш.

-Няма не, ако купиш от него, салатата ти става зависима.

-Как, нали съм си я платил?

-Няма такова нещо, всеки залък ти е зависим от него. Ще купиш от нас!

Това е дереджето в момента в Европа. ЕС е превърнат в обор с овце, пък било те и гинеколози.

 


Колония на колонията

 

Колонизиран от една бивша колония. Странно защо закупуването от нея на каквото и да било не е зависимост? Пък било то и на тройна цена.

Елементарни въпроси, които не се задават. Но ще дойде зимата и настане нов Дневен ред. Защото „къпи се със студена вода и не ползвай климатик“ няма да важи. Тези, които го казват, вземат по 20 000 евро заплати. А другите…

Много е трудно във времена на господстващ фашизъм към инакомислието да задаваш подобни въпроси. И идея си нямате колко. Но те рано или късно ще пробият розовия небосвод на консуматорите. И когато пирамидата на удовлетвореността започне да рухва да не се чудите защо. Праг на търпение имат дори и шкембелиите с оранжеви пръсти от чипса.

 

„Тихото говорене с „Джевелин“

 

на ръкуващия се с въздуха и халюцинациите президент няма да са достатъчни. Въпросът ще опира до физическо оцеляване.

Грета Тунгберг поне ще е радостна. Спасихме планетата от нововъведенията. Но пък ще изсечем горите.

Толкова по темата за полуобразованото момиче, което се опита да налага злобно някакъв нов световен ред. Тя е минало.

 

У дома

 

Какво се случва у дома на фона на цялата тази бъркотия.

Опашки за подаяния в пощите, които се „бъгнаха“. Поредно унижение за старците. То е от години.

Излишно е да описваме състоянието на селата, земеделието, здравеопазването, съдебната система, образованието… де що има сектор е просто в безтегловност. Наливане от пусто в празно.

Една истина, която всеки знае, но споменава тихомълком.

Криминална приватизация, разграбена държава. Очукани пътища и нови глоби. Все пак, магистралите трябва да генерират приходи. Хора умират пред болници, но го пишем коронавирус. Пък всъщност, и без него нещата са апокалиптични. Трябва да заделяме заплати за гранати, а събираме капачки за линейки. Колко болни деца има? Два милиона ли, че парите от данъците ни не могат да стигнат за държавна помощ? 2,50 лева струва храноденът на едно дете в градина. 40 лева струва „правилният бежанец“. Защото за онези, тъмните, пари нямаше. За тези с джиповете има.

Трагедията в упадъка на човещината.

 

Мир е възможен само с бомби?!

 

Единственото, което запазихме в тези години на масово разграбване на родината ни е мирът. Но и той вече е под въпрос.

„Като нямат хляб, да ядат пасти“.

Като няма пасти, козунаци ли да ядем? Само 50 лева са, в една пекарна. Най-известната в момента…

Бабите в селата се молят да няма градушки. Нямаме ракети срещу тях. Но оръжия за една не наша война имаме.

Пари за болните деца все няма.

Но за бомби има.

Осъзнавате ли агонията на тази държава?

И арогантността на хората по върховете?!


На снимките:

-Срещу мизерията „Няма пари за болни деца“

-Те са загубили войната без да започне тя

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/5/22 22:12

    Скоро ще има Видовден! И предателите на българския народ ще плащат тежка цена!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/5/22 23:05

    До 22:12 Нищо няма да има! Войната е най-правилния исход, ама яко. Който оцелее ще гради на ново.. В евросъюза е Педал до Гей, как да вървят работите.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/5/22 10:22

    Който иска евтина газ да ходи в Русия.Аз искам сигурност и съм готов да си плащам.Не искам някой ден пиян руски войник да изнасилва децата ми.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/5/22 11:09

      Първо, газ е в мъжки род, ама откъде акъл да го знаеш. Второ, няма страшно, няма как някой ден пиян руски войник да изнасилва децата ти, но пиян украински нацист със сигурност може да стори това с теб. Мърша си проста, мърша. Няма какво да те коментирам повече.

      Изтриване
    2. Анонимен16/5/22 13:17

      Не е важно дали газ е мъжки или женски,важното е че мога да го плащам.А цървул като теб ще има да плаче.По-добре се изнасяй при пияндетата руски.

      Изтриване
    3. Анонимен16/5/22 14:20

      Куфар, влак и Киев

      Изтриване
    4. Анонимен16/5/22 14:24

      Цървул е на майка ти сина. Кой те пита какво имаш, бе, ти имаш ли идея кой съм аз, че ми се отваряш, боклук прост? Откъде знаеш кой какво има от коментиращите? Ти дори и цървул не си, падение човешко. Плащай до последната си стотинка на когото искаш, нна никото обаче не може да казваш къде да ходи, капиш? Ах, защо баща ти не е свършил на килима, вместо да създава отрепка като тебе?

      Изтриване
    5. Анонимен16/5/22 17:29

      Не знам кой си, но си голямо говедо.Сигурно си бил в на баща ти топките,когато аз съм ловял риба на Арда.Намери си свястна работа,вместо да пишеш глупости за жълти копейки.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.