24rodopi.com/Коментари

"При управлението на ГЕРБ нямаше толкова зрелища, но хляб имаше за всички. Сега няма хляб за хората, освен за неколцина политически лидери и техните приятели. За всички останали има пошли зрелища", заяви в декларация лидерът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова при откриването на новата парламентарна сесия след Великденската ваканция на депутатите.

„Това правителство и този кабинет към днешна дата могат да получат следната оценка – най-слабият кабинет от края на комунизма. По-скоро това правителство прилича на клуб по интереси, а не на правителство", отбеляза от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„България няма място в конфликта в Украйна, освен като посредник. Ние вече сме намесени във войната и то заради изпълнението на преки указания от американското посолство“, каза лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, който цитира премиера Кирил Петков, че 84% от българите не са съгласни с изпращането на оръжия.

"Нямаме ресурс да изпратим кой знае какви неща в Украйна. Обвиняват ни, че ще се вкараме във война. Цяла Европа изпраща кой каквото може. Не виждам държава, която е вкарана във война или е пострадала“, казва Станислав Балабанов, депутат от „Има такъв народ“. И още от човека на Слави Трифонов: „Президентът Зеленски не поиска оръжие, няма да изпратим такова".

Толкова много се изговори, толкова напрежение имаше в коалицията, толкова много желание имаме да въоръжаваме Украйна, а то Зеленски не ни искал ни оръдията, ни танковете, ни ракетите.

Накрая ще се окаже, че без да сме пращали български оръжия, същите са убивали в Украйна.

Нашенска работа!

На снимката: Задача от Мустафа Карадайъ: Последният социалистически министър-председател на България е Георги Атанасов, настоящият - Кирил Петков. Чий кабинет е по-слаб?

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/5/22 13:48

    Panem et circenses
    Или „Хляб и зрелища”. Употребена е за първи път от древноримския поет-сатирик Ювенал  и буквално означава „хляб и циркови игри”. Така живелият през I в. от. н. е. Децим Юний Ювенал правдиво описал с едно изречение нравите в римското общество по онова време. Народът искал само храна и развлечения, а политиците с удоволствие развращавали плебса с кървавите гладиаторски игри и „купували” по този начин подкрепата му.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/5/22 13:50

    Е, как да не ти се стегне душата!

    И се започнало.

    Литература, лирична поезия, поеми, драми, философия, ораторство, математика и физика, танц и т.н. 

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/5/22 14:00

    Мистър Хлебников !
    Обявяван от съвременниците си още приживе за „Колумб на нови поетически мате­рици“, „Лобачевски на думата“, „конструктор на звездния език“, „велик гений на съвременността“, „Председател на Земното кълбо, „крал на времето“ и сам себе си нарекъл „бъдеянин“ и „часовникар на човечеството“, Хлебников, както пише друг поетичен гений – Осип Манделщам, „си играе с думите като къртица под земята“ и „е изровил в земята ходовете на бъдещето за цял век“.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/5/22 14:06

    Лайното иронизирало калта🤣🤣🤣🤣!!!!!
    Ерджан …

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/5/22 14:08

    Правителствените разходи и дефицити заслужават отделна книга. Същото важи и за погрешната идея, върху която стъпват – т.нар. паричен мултипликатор. Това е допускането, че 1 лв., долар или евро, взети назаем и разходвани от държавата, могат да създадат положителни ефекти за повече от 1 долар в икономиката.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/5/22 15:05

    Никога вече ГЕРБ и ДПС на власт,за 30 години тяхна власт БГ най бедна в Европа

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/5/22 18:53

    Няма данни колко души са пенсионирани към момента от новите управляващи, тъй като само някои министерства ги обявиха.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/5/22 00:23

    То пък ся яко забогатяхме даже 6
    Ще пращаме заплатите на Украйна на наз за какво са ни толкова много какво да ги правим Тея париии

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.