24rodopi.com/Коментари

В парламента се опитват да заинтригуват електората. Премиерът Кирил Петков заплашил зам.-председателя на ДПС Станислав Анастасов с „Аз вас ще ви оправя“. И от Движението настръхнали. В основата било предложението за Временна комисия за разните потоци за газ. Нали ги помните - Южен, Балкански, Турски и т.н.

Помните кой спря първия, помните кой плати втория.

Когато партиите започнат взаимно да се оправят и настава сеир за народа. Първите отдавна са загубили „морфичния резонанс“, който до някаква степен трябва да формира емпатия към втория. Доколкото изобщо са владеели това явление, спуснато като притча от устата на лидера Доган. В същото време дори и най-простият нашенец усеща морфологията на властта. И тя обикновено окончава с твърдението „Аз на тебе, ти на мене“.

Като започнат обаче да се „оправят“, то за същия този народ остава националната доктрина на Северна Корея - Чучхе. Или по-просто - цялостното самозадоволяване. Но побългарено. Едните се оправят, останалите са натъманяват към всеобщото оправяне. Далеч от програмите по 38-мия паралел, разделящ двете Кореи, при нас са касае за съвсем различни неща, за които морфичният резонанс отдавна е загубил обоняние. 

Едното оцеляване, докато тече всеобща партийна оправия. След нея усещането за предозирана похот остава незабравимо. Накрая все един плаща цената. И той не е от оправените.

Остава само малката доза сеир и това, че в центъра на оправянето няма към момента да е вечният платец.


На снимката: Паметник на партийната идеология на Северна Корея - Чучхе. Уикипедия

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.