24rodopi.com/Образование

В двора на СУ "Петко Рачов Славейков" се проведе традиционното тържество послучай завършването на учебната 2021-2022 година за учениците от 4 до 6 клас. Водещата Деница Георгиева, която е и председател на Ученическия парламент, напомни за дългогодишния навик на „славейковци“ да приключват ученето с тържество на градския басейн, който не функционира и са принудени засега да се награждават и забавляват в гостоприемния двор на училището за шампиони.

Директорът Милко Багдасаров й отговори, че се надява скоро това затруднение да бъде преодоляно и „славейковци“ да могат да се върнат към всички свои отдавнашни традиции. Той пожела на завършващите начален етап четвъртокласниците и на прогимназистите от 5 и 6 клас слънчево и весело лято, в което да не забравят книгите, но и да се забавляват много.


150 грамоти за отличен успех и издигане престижа на училището връчи директорът на най-заслужилите в знанията, изкуството и спорта, а три отбора заслужиха първите места по възрасти в училищния турнир по футбол и вкусни торти. За доброто настроение на присъстващите допринесоха песните "Празник", "Пътят на знанието", "Усмивката" и на финала "И замириса на море", изпълнени от вокалните групи на Мария Загорова, Райна Паслиева и Димитър Ганев.

От две години също в традиция се превърна благотворителната продажба на домашна лимонада. Момичетата от Ученическия парламент, "въоръжени" с лимони, сокоизтисквачка, газирана вода и всичко друго необходимо, правят тонизираща течност и я продават на учители, родители и деца след края на тържеството. Водещата Деница обясни на микрофона, че тази година средствата са за лечението на 9-годишната Мелани от Перник, която страда от аутизъм и има нужда от 120 хиляди евро за процедури за следващите 3 години. Лимонада ще продават гимназистите за тази цел и на 30 юни, когато завършват и най-големите ученици. Днес те събраха сумата от 462,32 лв.

Тържеството завърши с кръшно българско хоро и пожеланието "Приятна ваканция!".

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.