24rodopi.com/Политика

България ще отзове 70 дипломати от посолството на Руската федерация в София. Това обяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание премиерът в оставка Кирил Петков.

Искам да кажа на всички чужди страни, не само на руската, че всички, които работят срещу интересите на България, ще бъдат отзовани да си отидат обратно в страната, от която са дошли, каза Петков.

Той отказа да даде повече подробности за дейността, която са осъществявали дипломатите, тъй като информацията е конфиденциална, отбелязва Българската телеграфна агенция.

Мога да кажа, че голяма част от тях са работили за чужди служби и дипломатическата им роля е била само прикритие, обясни министър-председателят.

Кирил Петков поздрави българските служби и Министерството на външните работи за добре свършената работа. Премиерът добави, че тези 70 души са заемали различни официални роли в посолството на Руската федерация. Извършвали са несвойствени дейности за тези дипломатически позиции, обясни Петков.

„Това не е по никакъв начин агресия към руския народ – нямаме нищо против тях. Просто, когато чужди правителства се опитват да работят и да се месят във  вътрешните работи на България, ние имаме ясни институции, които ще противодействат на този тип действия. И в неделя очакваме един пълен самолет от 70 места да замине обратно за Москва“, добави Петков.

„Решението да бъдат изгонени 70 руски дипломати е безпрецедентен акт в българската дипломация, който ще има дългосрочни последици. То не е вземано от Министерски съвет, нито на коалиционен съвет. БСП категорично не е съгласна с това решение, който и където и да го е взел.“ Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в своя Фейсбук профил.

Русия ще отговори на решението на България да изгони 70 руски дипломати, каза днес източник от руското външно министерство, цитиран от ТАСС.

„Русия ще отговори на тази стъпка на България“, заяви източникът.

Посолството на Русия в София съобщи, че България е решила да обяви за персона нон грата 70 дипломати и представители на техническия персонал на руското дипломатическо представителство.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/6/22 21:37

    Когато не можеш да вдигаш самолета с лена мустачкова руснаците са последните виновни

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/6/22 21:38

    Путин да направи един завой на Юг,към нас,и да ни деамериканизира и най- сетне да ни спаси от тия ненормалници!!!Не се издържа вече с тия мръсни сатанистки партии ПП,ДБ,Герб!!Слава Русия!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/6/22 09:46

      Стига плямпа глупости, пий си хапчетата. Искаме да живеем в нормална демократична, европейска България. Стига с тоя кенеф русия

      Изтриване
  3. СРАМ и ПОЗОР беше 6- месечното управление на крадливата,корумпираната,харвардския хунта от национални предатели.....СЛАВА СЛАВА СЛАВА на БРАТСКА РУСИЯ и на неговата Непобедимата ЧЕРВЕНА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛКА...никога повече индивиди от рода на прост и некомпетентен кирчо

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/6/22 22:32

    Русоробите отново активни! :) Браво на Кирчо за смелостта! Равноправие- 20 българи в Москва = 20 руснака в София. Същото да се приложи и за другите посолства!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/6/22 23:06

      Скоро заради робите любители на запада всички ще видим къде серат гладните.

      Изтриване
    2. Анонимен29/6/22 00:22

      Русия ли те храни бе дьонме? Или си предател по навик, от едно време от доносничеството?

      Изтриване
    3. Анонимен29/6/22 09:47

      Това да искаш един по-добър живот като Западните държави, не те прави роб. Ти като си фен на русия, ходи да убиваш деца и майки в Украйна. Смешник!

      Изтриване
  5. Анонимен28/6/22 22:50

    Работи в западна европа, купува апартаменти, коли това онова с пари направени в западна европа. Има един проспериращ град благодарение на западна европа, после вика колко добра е русия. Ами хайде марш в русия тогава. Аз от 30 години не съм чул някой да емигрира в русия и да си е дръпнал и семейството там.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/6/22 23:05

      Това, че ти не виждал/а, означава само, че си тъп галош. Ти ходи на запад да им миеш кенефите, ние ще си стоим тук и ще викаме, че Русия е велика, защото това е факт.

      Изтриване
    2. Анонимен29/6/22 09:13

      Велика много да, освен трите им големи града хората нямат вътрешна тоалетна, велика била да....

      Изтриване
    3. Анонимен29/6/22 09:44

      Умно човече си. Провери малко фактите. То даже средната заплата в България е по-висока от тази в русия. Велики ама друг път.

      Изтриване
    4. Анонимен29/6/22 10:39

      Кое е факт, кое? русия е велика ама друг път ! Страна агресор, ръководена от отявлен терорист! Нека всички поклонници да отскочат, само да усетят атмосферата, защото едва ли ще им се прииска да останат там(лесно е да късаш ризи от далече), и да видят реално тогава къде серат гладните!

      Изтриване
  6. Анонимен29/6/22 10:43

    Да е жив и здрав премиера - Кирил Петков! Само, за дето им спря грабежа с Капитан Андреево и за това с руските шпиони и техните мрежи за влияние, заробващи развитието на страната...само за това е ВЕЛИК!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.