24rodopi.com/Общество

Къде е разрешено и можем да се движим безопасно като пешеходци, велосипедисти, с индивидуални електрически превозни средства – това бяха само част от въпросите, които зададоха ученици от СУ „Владимир Димитров-Майстора“ в Кърджали на представители на Пътна полиция в открит урок във връзка с Международния ден за безопасност на движение по пътищата. Инспектор Мария Велкова и младши автоконтрольор Катя Тодорова от сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Кърджали поставиха акцент в разговора с учениците върху безопасността през лятото. На фокус бяха задълженията на пешеходците като участници в движението и съответните санкции при нарушения. Къде, по какви правила, съобразно възрастта, могат да се придвижват велосипедистите и използващите индивидуални електрически превозни средства, каква е разрешената скорост бяха част от въпросите, разяснени от пътните полицаи. Специално за присъстващите единайсетокласници, които са бъдещи водачи, беше обърнато внимание на санкциите при управление на моторни превозни средства от неправоспособни, употребили алкохол и наркотици. Интерес предизвикаха и размерите на глобите при констатиране на различни нарушения по Закона за движение по пътищата.

На финала на разговора служителките на Пътна полиция напомниха отново на децата, че е задължително използването на обезопасителни колани като пътници в автомобили, пресичане само на обозначените за това места като пешеходци, използване на светлоотразителни жилетки и елементи при управление на велосипеди при движение в тъмната част на денонощието като ефективно предпазно средство.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.