24rodopi.com/Общество

„С две думи – това е Фонд мечта. Много съм доволен от отношението, което проявиха към нашите идеи“.

Това казва с усмивка Сабахтин Караибрям, управител на фирма „Орегано БГ“. Благодарение на финансирането фирмата му реализира два проекта – за извличане на етерични масла и за преработка на зеленчуци.  

В момента приемният период на Фонда в Крумовград е отворен за подаване на проектни предложения. Образци на необходимите документи са публикувани на сайта на Община Крумовград и на сайта на Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в Крумовград.

„Купихме оборудване за дестилация на етерични масла от горски продукти, които ги има в района като суровина, и котел за тази дейност“, казва още Сабахтин.

Във връзка с новите проекти фирмата наема 7 служители. Нещо повече – увеличава 5 пъти производителността си. Днес Сабахтин продължава да разширява дейността си и да споделя със свои приятели и колеги за успеха си благодарение на Фонда на „Дънди Прешъс Металс“. Той насърчава местните предприемачи да се осмелят да потърсят подкрепа за своите бизнес идеи.

Припомняме, че в момента е открит вторият приемен период за 2022 г. за кандидатстване за предоставяне на целево грантово финансиране на проекти.

Приемът на документи е до 1 юли.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/6/22 13:36

    Пушилка! Най-изостаналата община в областта. Дано редакцията не спре мнението. Готов съм с аргументи да дебатират.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.