24
rodopi.com/Коментари/Политика

Кирил Петков: Отивайки при г-н Борисов с пурата, все едно отивате при някой от Сицилия.

Заглавие в Клуб Z на дописка с акцентите от интервю на Кирил Петков по бТВ. Премиерът в оставката вече звучи като шеф на опозицията, която роля е много по-лесна. Доказаха го и Бойко Борисов, и Кирил Петков.

Струва си да се цитира отговорът на лидера на „Продължаваме промяната“ (ПП) на въпроса „Ще приемат ли отцепилите се депутати от ИТН в листите на ПП на избори?“.

"Нищо такова. Битката е толкова голяма, че някакви листи… Надявам се, че в следващия парламент ще сме 140 души с коалиционните партньори, рече Кирил Петков. - На нас ни трябват сигурно 20 000 човека съмишленици, за да обърнем системата. Местната власт още не е докосната, всичките служби в цялата страна - също. Така че въобще не сме говорили нито за позиции, нито за листи, нито за пари. Говорихме колко години още трябват на нашата държава да се отърси от това задкулисие, което 30 години ни е тресяло.

Ние не можем да разчитаме на нито един депутат, който в 5 ч. следобед трябва да се включи при г-н Борисов и да го пита за неговото мнение. Всякакви брокери се появяваха и казваха, ние имаме девет депутати, ние имаме петима депутати… Ние искаме само истински съмишленици, няма място за търговия, няма място за политически брокери.

В последните 3 седмици чухме какви ли не небивалици, всякакви хора с всякакви оферти. Единственото, което казвахме - който си мисли, че може да бъде част от нашия отбор, да знае защо ще бъде част от нашия отбор. Ако не е готов на тези каузи, на тези причини, ние не го искаме. Всъщност това, че не успяхме вчера да стигнем до 121 е най-голямото доказателство, че не бяхме готови да правим никаква търговия с никого и най-вече със собствените си принципи".

И още от премиера в оставка: „Борихме се наистина много. Всъщност въпросът е кой иска да бъде в следващото управление и кого ние бихме допуснали. Когато говорим за марки като ИТН, ГЕРБ, ДПС – това са неодушевени думи“. Сиреч, ПП ще има сбор от 140 депутати с партньори, сред които не са ИТН, ГЕРБ и ДПС.

И още от Кирил Петков:

„Днес Борисов каза: „Аз съм щедър, давам трима депутати“. Това означава, че тези депутати не взимат никакви решения, само той ги взима изцяло от гледна точка на това, което той е преценил. И това, което ние решихме, е, че не сме готови и просто, защото не ги харесваме, не сме готови, защото аз лично не вярвам, че господин Борисов би искал да има правосъдна система, която може да го вкара в затвора. Той би направил всичко възможно, за да не се стигне до там, нормално. Така че няма как той да ни е партньор за промяната на съдебната система и за промяната на антикорупционната политика“.

Това е положението – Кирил Петков може и да е като силен като Дейвид Чисора срещу Кубрат Пулев, но засега само с лексиката на опозиционер.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/7/22 10:40

    След изборите ПП и коалиционите партньори от ДБ и БСП ще са с по стабилно мнозинство.Големият губещ е ИТН които метаха много фасони.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/7/22 11:40

    Ако не искате да се върнат крадците и мафията и ако сте малко с ум в главата ще гласувате за Петков

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/7/22 12:34

    sonya, probvai kolage na figurkite ot snimkite s razmeneni kratunki, ste stane smeshno i interesno kp s gol badjak i bir semsersem po uniforma ;)))

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/7/22 12:36

    :))) fokus - bg trudovak v saksiika?!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/7/22 12:54

    Това момче има нужда от лечение.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/7/22 12:54

    Не знае какви ги дрънка тоз чиляк.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/7/22 13:04

    Омитай се бе плазмодий американски, заедно с тиквата банкянска крадлива

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/7/22 13:38

    Вземи Кирчо и го удари в Боко!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/7/22 13:38

    Американски урод лъжлив.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/7/22 13:41

    Тези нямат 20 000 членове а искат и толкова съмишленици

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен10/7/22 13:47

    Ами ще ти се ама на- удари на камък! И като си помислим само че и от твоята партия се оказа и онази м...ърда от Нои ! Щом и Свилената стана ПП - бегайййййй!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен10/7/22 14:42

    Родопи пускай коментарите или те е страх че твоите донори никой не ги иска става въпрос за депесе

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен10/7/22 19:50

    ПП - 100% ще подкрепим...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен11/7/22 08:11

    ПЛАТЕНИ КЛАКЬОРИ. ДОКАТО ИМА ПАЛАВРАДЖИИ КАТО БИКОВ ИОЛИГОФР...Д.АТАНАСОВА ЗА ГЕРБ, МЕКЕРЕТАТА ЦОНЕВ АТАНАСОВ ЗА ДПС НЕ ГИ ВИЖДАМ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.