24rodopi.com/Регион

Въпреки забраната от Министерството на културата да ми бъдат преведени средствата за разкопки, все пак проучвания ще има, напук „Промяната“, съобщава пред всекидневника „Труд“ археологът Николай Овчаров. Работещият в открития от Иван Балкански скален град уточнява, че проучванията на Перперикон вече са започнали.

„Започвам с 19 верни ветерани, като иначе на Перперикон работят 90-100 души. Средствата са минимални, но обещавам сензационен резултат. Утре ще съобщя официално каква изненада сме приготвили на всички, които мечтаят да загробят проучванията на Свещения град във Великата планина Родопа“, категоричен бе дългогодишният шеф на разкопките.

Активният политически в последната година Овчаров съобщи преди дни, че проучванията това лято са застрашени, поради неясноти и поради нежелание на Министерството на културата да даде разрешение. „Средствата, които ги имаме за мащабните разкопки на Перперикон, са спрени - това е целева субсидия за Община Кърджали, която се получава повече от 20 години“, твърди Овчаров.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/7/22 10:31

    Дребен, мазен лизач и келепирджия!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/7/22 14:27

    Алчността няма лечение...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/7/22 16:24

    Псевдо Археолог.Иманярите ако ако разровят нещо ,ще купи и ще има изненади.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/7/22 16:49

    Защо не пишете вече "професор", за фалшивия Овчаров?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/7/22 21:08

    Определено ще има сензация наш Ниязи си дойде от Измир и с казъка на магарето издълба скалата. Фалшивия професор ще ги разчете за уникални даже книга ще напише. Пишман фалшив герой

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/7/22 23:09

    Няма го Боко да налива пари на псевдоархеолога.Сега ще изрови може би гърне с жълтици, което предварително ще го сложи на точното място.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.