24rodopi.com/Кърджали

Структурата на Камарата на строителите в Кърджали отбеляза 30-годишнината от учредяването си. На тържество в комплекс „Арпезос” кметът на общината д-р инж. Хасан Азис връчи на нейния председател инж. Емил Младенов Почетен знак ”Герб на Община Кърджали” - златен за цялостната дейност на организацията.

Областното представителство на Камарата на строителите в България включва в своя регистър 150 строителни фирми. То се ръководи от Областен съвет с областен председател инж. Емил Младенов. Има и тричленен контролен съвет. В този си вид структурата съществува от 15 години от създаването със закон на Камарата на строителите в България.

Двама са били председателите на Камарата на строителите в Кърджали- инж.Емил Младенов и покойния Александър Елинов-Садък.

В словото си инж.Емил Младенов върна членовете на Камарата на строителите към създаването на организацията. Тя възниква преди 30 години като гражданско сдружение. Идеята дава месеци по рано покойният зам-министър на регионалното развитие и благоустройство Димчо Михалевски. В Кърджали инициатори са десетина ентусиасти. Сред учредителите са Пантелей Сивков, Александър Елинов-Садък, Ерол Бехчет Касим, Атанас Кюпрюджиев, Валери Хаджийски.

Първоначално броят на членуващите в камарата фирми е малък, но бързо се разраства и днес тя е една от най-влиятелните в страната и влиза в състава на Камарата на строителите в България. По своята активност камарата в Кърджали се нарежда непосредствено до най-големите в страната, подчерта инж.Емил Младенов. Той посочи,че миналата година град като Кърджали, който е на 16-то място в България по население е на 4-то място по жилищно строителство.

Кърджали върви уверено напред. Дадохме и на най-малките фирми да се хвърлят в работа, отбеляза инж.Емил Младенов.Той посочи, че в Кърджалийска област има висококвалифицирани строители. Те се специализират на Запад и връщайки се тук прилагат нови технологии.

Младенов подчерта голямата роля на кмета на община Кърджали инж. д-р Хасан Азис за урбанизацията на града, както и за решаването на проблемите на строителните фирми и му благодари от името на камарата.

Кметът пожела камарата да пребъде за благото на Кърджали, да гради настоящето и бъдещето и да пази историята на града.Той раздели развитието на Камарата на строителите на два етапа в зависимост от еврочленството на страната. Посочи,че има период преди влизането ни в Европейския съюз и такъв след него, който се отличава по развитие. Изградени са обекти с участие на местни фирми не само с регионално, но и с национално и дори международно значение. Някои от тях са се превърнали в символи.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/9/22 10:42

    и в други градове строят, но си запазват визията на квартала, на улицата, на целия град. А НЕ КАТО В КЪРДЖАЛИ - ВЪЗРОЖДЕНЦИ Е БЕТОН ДО БЕТОНА КАТО В ЧИНГЕНЕ МАХАЛЕСИ. КИЧ И НЕКАЧЕСТВЕНО СТРОИТЕЛСТВО. Бог да пази Кърджали от голямо земетресение.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/9/22 10:48

    Бай Младенов, честито сте се почерпили, но що не кажеш на кого продаде бетоновия център и каква е идеята на тази сделка.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/9/22 12:15

    Как на кой продал бетоновия център на една патица и един ком.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/9/22 16:01

    Кърджали: блок до блок , бетон до бетон.Вече няма въздух и пространство за хората.Градът ни трябва а расте навън, а не навътре както е сега.Строителството на жилищни кооперации сякаш става самоцел.Кърджали е оставен на самотек, всеки си строи както му хрумне и където намери празно място.Постепенно градът ни се превръща в кочина.Това трябва да спре.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/9/22 16:08

    НА КОЙТО СИ ИСКА НАЛИ СИ Е НЕГОВ ВИЕ КАТО ПРОДАВАТЕ НЕЩО НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ЛИ СООБЩАВАТЕ ИЛИ НАПРАВО ВЪВ ВЕСТНИКА ПУБЛИКУВАТЕ

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/9/22 16:51

    И на първо място с дупките

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/9/22 22:24

    Много ясно защо сме на 4-то място по строителство.Всяко теренче -маса парички за разрешаващите. Кои са те се знае.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/9/22 20:57

    Кмета е номер 1

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/9/22 20:59

    Г-н кмет, защо общината позволява да се строи безразборно, без никаква визия за детски площадки, междублокови пространства с алеи за отдих и паркоместа?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.