24rodopi.com/Общество

„Искам да помогна, но как да го направя? Не мога да отида при хората и да им искам да настанят някого в дома си. Или пък адресна регистрация да се направи. Имаме като обществена сграда само джамията, но като ги питах, хората отказаха“.

Това заяви за 24rodopi.com кметът на село Гняздово Наум Асенов след нашата публикация „Жена живее месеци наред под открито небе!“.

Десетки са вече хората, които желаят да помогнат със средства на останалата без дом Руска Белчева.

Както вече писахме, 61-годишната жена живее на нива, завещана й от покойния й баща. Върху скромния имот, по-малък от декар, е струпано цялото й имущество. Тя не може да подаде документи за пенсия, не може да получи помощ от социалните, защото няма адресна регистрация. Самата Руска пък заяви пред 24rodopi.com: „Искам просто една шатра или контейнер, тук, на нивата, за да мога да се подслоня. Искам и адресна регистрация, за да мога да почна и работа“.

Жената е била изгонена от предишния си работодател-пенсионер от Бургаско, при когото обгрижвала стопанството му. Цяло лято тя е прекарала под открито небе, на нивата си. Времето обаче рязко застудя, а жената няма да може да оцелее там.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/11/22 11:58

    Разбира се, че няма как! За българите в България винаги няма как! Ако беше с друг произход, веднага имаше възможност!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/11/22 16:39

      Няма как щото трябва да е с украйнска националност,помогна се на всички боклуци който доидоха в бг, а на нея не може

      Изтриване
  2. Анонимен10/11/22 12:08

    Г-н кмет, щом искатя да помогнете вземете я във вашия дом.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/11/22 12:50

      Какъв е този заядлив коментар?
      Какво, толкова ти е сторила тази жена?
      Засрами се!

      Изтриване
    2. Анонимен10/11/22 15:00

      Кмета ако наистина иска да и помогне да и осигури подслон в къщата си, не само на приказки

      Изтриване
  3. Анонимен10/11/22 12:28

    Въобще не е трудно да се помогне на тази жена.
    Значи се събират помощи (кой, колкото даде) и я настаняват на квартира някъде в града. Отива в полицията (до часовниковата кула), където иска регистрация на адрес (показва адреса на квартирата-по закон е така).
    След адресната регистрация, подава документи за работа, поне работа бол в Кърджали.
    Какво има толкова да се чудите?
    Жена.Сама. Без пари..
    Ега ти, големия проблем.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/11/22 17:24

      Вземи я на квартира в къщата или апартамента си . Дай и договор за наем, за да се регистрира адресно в общината и МВР за лична карта ! Бъди човек ! Не давай само акъл.

      Изтриване
  4. Анонимен10/11/22 12:35

    Може да помогне но няма желание. Ако ти пречи някой чиновник теглиш му майната и проблема веднага се решава.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/11/22 12:50

    Имаме като обществена сграда само джамията, но като ги питах, хората отказаха“. I ot tuk ti stava iasno chook zoor chook rasisti

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/11/22 13:39

    Аз не проумявам как тази жена цял живот не си е направила труда да има адресна регистрация,като цял живот е работила пък няма нито лев спестени,за една едностайна квартира където да живее и почне някъде редовна работа.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/11/22 15:32

    Имаме желание да и помогнем , моля
    Ви уведомете по какъв начин бихме сторили

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/11/22 15:41

    Кметовете мислят техния джоп.Кой мисли бедния народ .Единия мисли магазина да пие кафе при мухарем през работното време дригия мисли кравите. Как да помагат време няма!!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/11/22 17:56

    Адресна регистрация не се прави в часовник :), а в общината служба ГРАОН, и то срещу нотариален акт за собственост или ако си под наем хазина подписва декларация и дава адресна регистрация. Проблема на закона в БГ е че, аз като собственик не мога да премахна регистрация на хора коитои не живеят в имот от партидата. Трябва те доброволно да си сменят адресната регистрация. :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/11/22 09:39

      Напълно съм съгласна. Когато настаняваш наемател в твой имот, не може ли адреса му да е спрямо срока на договора за наем?

      Изтриване
  10. Анонимен11/11/22 16:38

    Ако беше за някоя украинка с сцепиални възможности и дарби,може би щяхте да помогнете.Какво значи нищо не може да направи.Най големите боклуци който дойдоха от украина им се помогна а на жената не може.Не ви е срам

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.