24rodopi.com/Темата+

„На пост са били серж. Петър Бъчваров и служител на Министерството на отбраната. Те се натъкват на група мигранти, опитващи да премине границата“, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров във връзка с инцидента на границата, при който загина наш полицай.

„Слизайки от превозно средство нашият служител насочва фенерът, последва веднага изстрел от съседната територия на Република Турция. С първия изстрел колегата е убит. Колегата от МО успява да се прикрие зад моторното превозно средство. По него започва стрелба и той отвръща със служебното си оръжие“, разказа главсекът.

„От съседната територия са произведени 1-15 изстрела. За щастие колегата военнослужещ остава невредим. Групата, която е произвела изстрелите се е оттеглила в дълбочина в турска територия“, каза Тодоров.

„Това, което искам дебело да подчерта, че ние ще вземем всички необходими мерки по отношение на сигурността на нашия личен състав.

Разпоредил съм навсякъде да има дълго оръжие за безопасност на служителите. Другото, което е изключително важно, е да се направят законодателни промени. Не може от хиляди произнесени присъди, да има само 100-на, които са ефективни“, добави той

„Турските ни колеги работят по случая, увериха ни, че ще направят всичко необходимо. Имаме уверението на турските власти, че тези хора ще бъдат намерени и изправени пред закона, заяви на извънреден брифинг министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

По думите му става въпрос за криминално деяние и изключителна агресия. „За първи път се случва нещо такова. При такава агресия, която ескалира и се стига до използването на огнестрелно оръжие, уверявам ви, че ще отвърнем по същия начин. Ще бъдем безкомпромисни към всеки, който създава опасност за живота на служителите по границата“, каза Демерджиев.

Е. Е. и М. Е. са задържани за убийството на българския полицай на границата, открита е и ловната пушка - четете тук

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/11/22 10:00

    ЕДНО ВРЕМЕ НА ГРАНИЦАТА СЕ СТРЕЛЯШЕ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! НА ГРАНИЦАТА НЕ ТРЯБВА ДА ИМА КОМПРОМИСИ! СМЪРТТА НА ТОЗИ СЛУЖИТЕЛ Е В РЕЗУЛТАТ НА КОРУПЦИЯТА В СТРАНАТА НИ. ИМА СИ КАНАЛИ, И ПРИ ОПИТ ДА ИМ НАРУШИШ ДЕЙНОСТА - СТРЕЛЯТ. ПО ДОБРЕ ПОЛИЦАЯТ ИЛИ ВОЕННИЯТ ДА БЕШЕ ПОДСЪДИМ В МОМЕНТА ОТ КОЛКОТО 2 МЕТРА ПОД ЗЕМЯТА.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.