24rodopi.com/Темата+

Водещата версия за смъртта на кмета на Якоруда Нуредин Кафелов е самоубийство, но не се изключва и версия убийство, твърдят от Районната прокуратура в Благоевград.

По първоначални данни имало дупки от изстрели дори в телефона му. Предполага се, че е провел разговор, който го е разгневил и е стрелял по апарата, отбелязват от държавното обвинение.

Както вече 24rodopi.com писа, Нуредин Кафелов беше открит с огнестрелна рана в главата в личния си автомобил вчера следобед. В неделя той бил на лов. В понеделник казал на колеги, че ще се разходи в гората. След като необичайно дълго време не се появил в сградата на Общинска администрация, тръгнали да го търсят. Автомобилът с трупа на кмета вътре е намерен в близост до местността Трещеник.

Кафелов е кмет на Якоруда от 1999 година.

„През деня с него са говорили роднини и служители на общината. От няколко дни се е държал по-различно, видимо е бил притеснен и затворен. В един момент е изключил телефона си”, заяви на брифинг прокурорът Костадин Чилев.

Образувано е наказателно производство за склоняване към самоубийство. "Такава е практиката по принцип, но в това досъдебно производство разследването е пълно и обхваща както склоняване, така и умишлено убийство. Работи се по всяка една от версиите. На този етап находките сочат самоубийство. Дали е склонен – в момента се извършват и други действия по разследването“, твърди прокурорът.

"Всички находки, които намерихме до този момент, първоначално, без да бъдат изследвани още, сочат, че е реализирано самоубийство, а не убийство. Предстои изследване на всяко едно от веществените доказателства, заключение на съдебния лекар, който ще изготви експертизата и присъства на огледа.

Оръжието е неговото лично оръжие. Той има пистолет, има разрешение за носене, съхранение и употреба на огнестрелно оръжие. Намерено е вътре в автомобила до тялото му. Намерен е и неговият телефон. В телефона има 2 отвора. Това от какво са причинени, ще го кажат вещите лица, на които ще бъдат назначени съответните експертизи", заяви Костадин Чилев от Районната прокуратура - Благоевград пред Bulgaria ON AIR.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/11/22 09:02

    Дали се е самоубил или са го самоубили, е все едно, но става въпрос за политически игри, ако не се лъжа

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/11/22 13:22

    Ако се е самоубил значи има кирливи работи, ако са го убили пак същото според мен

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/11/22 13:48

    Стрелял първо по телефона за да не открият кой му се обадил и ядосал !!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/11/22 15:23

    Макетата имат принципи!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.