24rodopi.com/Политика

„Ако имаме допуснати пропуски на изборите тази година, най-вероятно ще имаме шанс и възможност да ги поправим най-скоро през 2023 година. Тогава ще имаме над 40 народни представители“, заяви на митинга край Тюркян чешма в кирковското село Могиляне Мустафа Карадайъ.

Както вече 24rodopi.com информира, целта „над 40 депутати и мандат за правителство“ беше акцент в словото на председателя на ДПС и вчера в Млечино, където също се състоя възпоменателен митинг по повод 38-годишнината от "възродителния процес" и опита за насилствена асимилация на турското население.

„И тогава лека-полека ще случим на коалиционна култура и ще бъдем част от коалицията. Защото когато ДПС е било част от изпълнителната власт на България през 2001 - 2009 година, тогава България е имала най-високите икономически показатели и е постигала своите национални приоритети за последните 33 години - членство в НАТО и в ЕС“, разви тезата си Карадайъ.

В речта си той припомни събитията по насилствената смяна на имената и огромната роля на Ахмед Доган за демокрацията в България.

Участващите в митинга в Могиляне се поклониха пред жертвите на комунистическия режим, сред които и 17-месечната Тюркян, която загива при сблъсъците на властите с мирно протестиращите жители на Могиляне.

Сред присъстващите бяха политици, депутати и кметове от Турция. Пред Тюркян чешма дойде и лидерът на Партията на родината и съперник на Ердоган на президентските избори в Турция Мухаррем Индже (на снимката долу - Мухаррем Индже поставя цвете на гроба на 17-месечната Тюркян), но той не се качи на трибуната.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/12/22 17:08

    дпс и във властта и изъвн властта е все кражби и забогатяване, дейва тая софра неопоскана

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/12/22 17:11

    Може да имате и над 50депутати ако смените старите с нови млади и се прегърнете с достаджиите но истински

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/12/22 20:49

    А бе брате,много са лъскави тия бе!Какво ли ядат и в какво ли спят!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/12/22 13:03

    Грешки допуснати от 30 г.няма как да се корегират за 1 година.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/12/22 17:00

    Ей ей няма оправия бе човек продължаваме все със същия дух мечтаем

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.