24rodopi.com/Темата+
От 40 000 до 370 000 лева. Цените на къщите в региона. Оферти от Кърджали до границата с Гърция. Стари и нови имоти, с дворни места.

Чисто нова къща, три етажа, модерно архитектурно решение, 270 кв. метра застроена жилищна площ, половин декар двор, цена-185 000 евро. Това е прясна оферта за кв. „Веселчане“ в Кърджали. Или по 685 евро за квадратен метър стени и покрив над главата. Далеч по-примамливо предложение от 800 евро за квадрат скромен апартамент в центъра на Кърджали, където терасата се отваря с риск целият прах от града да се полепи по тавана, коментират брокери на имоти. „Трафик, липса на паркоместа или платени такива, шум, въздух с фини прахови частици-това е централната част на града, където в същото време цените на имотите вече се доближават до такива по кварталите в по-големите градове във вътрешността на страната, които обаче предлагат далеч по-висок стандарт на живот“, допълват от бранша.

Друга къща във „Веселчане“ се предлага за 128 000 лева. 145 000 евро за три етажа, простиращи се върху 270 кв/м пък гласи оферта за имот в „Байкал“.

Почти грохнала сграда от 71 кв.м се продава за 55 000 лева в Горна Гледка.

Какво се случва по селата?

110 хил. лева за 80 квадрата двуетажна къща в Широко поле, срещу 68 000 лева за 30 кв. м къща село Скърбино.

Къща, подобна на барака, се оферира за 55 000 лева за 43 кв. метра в кирковското село Кърчовско, но на… 20 километра от „Маказа“. Далеч по-добре звучащо от 48 000 лева за скромна постройка в Прилепци. 40 бона пък върви бунгало, представено за вила в Петлино-35 квадрата и половин декар двор.

„Далеч по на сметка е да се закупи къща отколкото апартамент. При по-стари постройки допълнителните ремонти е възможно да излязат малко по-скъпо, но инвестицията е далеч по-добра. Поддръжката на подобен имот също е по-трудоемко, но бонусите са двор, спокойствие, чист въздух, липса на шум, по-малко стрес“, посочват брокери.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/1/23 16:45

    Това е самата истина.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/1/23 08:22

    300 хил. за 100 годишна къща! селски тарикати.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.