24rodopi.com/Политика

Шефът на отиващия си 48-ми парламент, почетният гражданин на Кърджали Вежди Рашидов посочи формулата за правителство на националното спасение след 2 април.

"Аз бих сложил експертен министър-председател, експертни министри и 4 политически вицепремиери, които да си разделят министерствата и всеки да отговаря ресорно за своите експертни министри", твърди пред БНР Рашидов, който е народен представител от листата на ГЕРБ в Пловдив.

"4 години имаме яловост в управлението. Трябва в името на стабилизирането на България да спрем инфлацията, да се обединим, да се успокои българинът малко. Не може от избори на избори", каза скулпторът, който веднъж участва и на парламентарни избори в Кърджали. Тогава той загуби мажоритарния вот, но влезе в парламента като водач на пропорционалната листа.

През 2009 година мажоритарните избори в Кърджалийско бяха спечелени от Ахмед Доган, който получи подкрепата на 67 675 избиратели,  68.38% от гласувалите, докато Рашидов взе 19 395 гласа (19.60%). Тогава за пропорционалната листа на ДПС гласуваха 67 770 души (68.60%), а за ГЕРБ – 18 648 души (18.88%).

Вежди Рашидов заяви, че не желае да участва на следващите избори. Но ако Бойко Борисов го помоли и има нужда от него, ще отиде да помогне и ще участва отново.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/1/23 16:29

    Този,бабаит и мултак ще спасява държавата ,след като я обезкостиха и направиха хората да са зависими заради беднотия за комат хляб само да съшествуват без да живеят а те станаха милионеери от кражби далаверии и корулция до шия .Някой вярва ли на тизи и онзи който напълни чекмеджетата ,гардеробите и касите си с твои ,мои и ваши пари

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/1/23 16:32

    Първо още няма шеф на 49 парламент и второ този шопар и мултак никога да не е на държавна хпанилка .Как си взе парите от КТБ и другите духаха супата .Мерзавци с мерзавци такива

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/1/23 17:29

    Ходи пеша да бъде вицепремиер , много се ядосва ,че не можа да вземе комисионна от моста на Еровете и спортната зала!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/1/23 19:14

    Национално спасение. Звучи като декларация в подкрепа на Възродителния процес, която Веждю Радишев подписа с две ръце и комунистите му наливаха ли наливаха облаги.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/1/23 23:28

    Минаха повече от 30 години,а в коментарите продължавате пишете глупости! МУЛТИТРУП.
    ВСИЧКИ ВИЕ ВСЕ ОЩЕ ЯДЕТЕ ОТ ТОВА, КОЕТО СЪЗДАДЕ МУЛТИТРУП И ВИ Е ХУБАВО.
    ХАЙДЕ ДА ИЗЛЕЗЕ НЯКОЙ ДА КАЖЕ ЧЕ ЯДЕТЕ БЪЛГАРИЯ,ЧЕ ЯДЕТЕ БЪДЕЩЕТО НА ЕДНА СТРАНА. ВСИЧКИ МИРИШЕТЕ, Всички сте мръсни мафиози.
    Не обвинявайте никого,вие сте глупаците.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.