24rodopi.com/Спорт

„Свикнах вече с обстановката. Повечето футболисти ги познавам, което ми помогна по-бързо да свикна с обстановката в отбора. Надявам се още по-добре да се чувствам“, споделя пред клубния сайт новият играч на „Арда“ Радослав Цонев.

Както вече 24rodopi.com писа, привлеченият по време на зимната пауза бивш „левскар“ е заедно с другите „Сини от Кърджали“ от три седмици.

Изигра и първите си контролни мачове за новия отбор, успя да вкара и два гола във вратата на „Аланияспор“.

„Подготовката върви добре към този момент, има лека умора в нас, но това е нормално и е добре да е така. Надявам се след две, три седмици да се чувствам още по-добре, когато започнат мачовете от първенството. Иначе тук всичко е нормално, хотелът, с терените нямаме проблеми, няма от какво да се оплакваме. Концентрирани сме изцяло с работата си и трябва да постигаме добри резултати“, казва за зимната подготовка подписалият за една година с „Арда“ Цонев. Той споделя, че е следял случващото се в Кърджали.

„Отборът се развива добре, имаше доста добри игри, класира се за Европа. Това е доста добре за отбор, който преди няколко години играеше във Втора лига. Надявам се пак да постигнем подобни успехи.

Обстановката в отбора е много добра, защото повечето футболисти са българи. Имаме и чужденци, които обаче са с добри качества, и това прави добра смес между българи и чужденци“, твърди Ради, който има брат близнак – Борислав, също футболист.

Полузащитникът коментира е поставената от треньора Александър Тунчев цел – класиране за евротурнирите - през 6-ата позиция в Шампионата или Купата на България.

„Аз мисля, че е постижима. Защо не. Познавам и другите отбори около нас, които ще се борят за тези места, не мисля, че с нещо ни превъзхождат. Надявам се ние да сме в крайна сметка отборът , който се класира за Европа“, казва Цонев.

Високият 171 см талантлив футболист е играл в „Левски“, „Ботев“ Враца, „Лече“, „Витербезе“ и „Монополи“. Има мачове във всички национални гарнитури, бе включен в състава на мъжкия тим срещу Швейцария.

„Като цяло футболът е моя живот, цялата ми мисъл и цялата енергия влагам във футбола. Когато не сме на тренировки обичам да си говоря с приятели, да чета книги, да играя видео игри. Общо взето нормалните неща, които правят и моите съотборници“, разкрива за живота си извън терена Радослав Цонев.

На въпроса „Имаш брат близнак, който също е футболист. Бъркат ли ви често двамата?“, отговаря: „Да бъркат ни. Но сега, когато той е в Китай, аз си говорих с доста

приятели и си казвам, абе аз имам хубаво име. Защото преди всеки ни викаше близнак, а не по име. Но сега, след като той е в Китай, всички знаят, Ради е в тук и се обръщат на име“.

Даже в Кърджали в началото един-двама се обръщаха към мен с „Боби“, ама след секунда викат, „Оф обърках се“, допълва халфът.

Досега не се е случвало единият от близнаците да отиде на тренировка, вместо другия.

Девойките бъркат ли ви, ходил ли си на среща вместо брат ти?

- Имало е такива случай, но не са за разказване (смее се). По принцип много си приличаме, но имаме и разлики. Ако си с нас няколко дни, веднага ще разбереш какви са.

Той сега е в Китай и предполагам следи твоята кариера?

- Да, ние имаме много силна връзка, постоянно си говорим. Ние имаме много силна връзка. Аз гледам неговите мачове, той гледа моите.

Кой е по-добър от двамата?

- Когато мен ме попитат, казвам, че аз съм по-добър. Него като го попитат, той казва, че е по-добър. Тук трудно ще намерим точния отговор.

Как се запали Радослав Цонев по футбола и защо точно футбол?

- Като всяко едно дете, още от малки сме играли на улицата. Знаете преди как беше, по цял ден само играеш. Но на 7 години се записахме в школата на „Пирин 2001“ в Благоевград и от там тръгна всичко.

Какво искаш да постигнеш с отбора на „Арда“ и ако може някакво пожелание към феновете на отбора?

- Не обичам да си поставям предварително определени цели. Аз където и да съм бил футболист, винаги съм искал да побеждавам. А побеждаваш ли нещата се получават. А на феновете искам да пожелая да подкрепят отбора и заедно да постигнем доста радости през сезона.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/1/23 19:50

    Гладна кокошка просо сънува !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/1/23 10:37

    Карай малко по яваш, първо трябва да си заработиш парите за трансфера в Арда, след това заплатата и после .'..... Евротурнири ако заслужава отбора с играта си. Коментар като на политиците България е готова за Шенген и Еврозоната. Да ама не както казваше покойния Бочаров.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.