24rodopi.com/Регион

Ръководството наОобщина Момчилград ще може да кандидатства по проекти за ремонта на три обществени сгради.

Това решиха на последната си сесия общинските съветници.

По две от проектните предложения ще се кандидатства по националния план за възстановяване и устойчивост. Проектите са за детска градина "Здравец" и за основно училище "Петър Берон" в Момчилград. Предвижда се външните стени на двете сгради да бъдат топлоизолирани, а покривите им ремонтирани. Предвидени са демонтаж на съществуващите осветителни тела и подмяната им с ново LED осветление. Ще бъдат изградени на системи за автоматичен контрол и управление на топлоподаването в сградите, изграждане и въвеждане на автономна фотоволтаична централа с мощност 30 kWp. В двете сгради ще бъдат монтирани на хидравлични инвалидни платформи за осигуряване на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания.

Проектът за ОУ "Петър Берон" предвижда и обновяване та физкултурния салон  – подмяна на настилки, пребоядисване на стени и тавани, ремонт на санитарни помещения, закупуване на ново оборудване и обзавеждане.

Третата обществена сграда, за която община Момчилград ще кандидатства по проект "Красива България" е тази на местното читалище. Предвидено е цялостно обновяване на голямата зала - смяна на тапицерия, обновяване на сцената, ново осветление. След обновяването посетителите ще могат да се насладят на изцяло нови столове,  интериор и голям екран за излъчване на филми.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/1/23 19:22

    Имам един въпрос. Защо се представят винаги проекти? Не е ли по-добре да ги завършите и така да споделите това? Всички представени проекти ли се осъществиха? Какво стана с пазара и какво стана с киното? Площад "Нов живот"? Работите добре в Момчилград, но моля ви се, довършете тези проекти. Не искаме да виждаме само макети. Това е подвеждащо.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/1/23 19:24

    Какво става с АГ отделението? Чуват се интересни неща?!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/1/23 21:11

    На Берон преди няколко години му сложиха изолация май? Или не?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/1/23 22:47

    Браво! Това е спретнат град. Но моя позната се оплака от вещо мъничко. В един от високите блокове в началото на града не са могли да се организизират за санирането, въпреки, че имало живущи общински служители в блока. Нека тези, хора да се ангажират за да станат домоуправители и да организират нещата и да бъдат мост между общината и живущите. Имало възрастни самотни хора в блока, които са се нуждаели от енергийна ефективност. Живущите ще са ви благодарни г-жо Кмет. Вие направихте толкова много за града, моля, помогнете и на тези хора.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.