24rodopi.com/Общество

Фондонабирателна мартенска кампания „Мартеница си вземи и за купуване на дефибрилатор помогни“ стартират учениците на СУ „Петко Рачов Славейков“.

Ще се проведе в периода февруари – март от Ученическия парламент,  училищния клуб „Шампиони в доброто“ към Българския младежки червен кръст и детското благотворително движение „Ръка за помощ“.

Рисувано лого на кампанията направи седмокласничката Гамзе Рамадан, компютърно лого изработи Константин Дичев от 10а, а десетокласничката Емилия Карамфилова написа специално стихотворение. В рамките на кампанията, освен мартеници и базари, учениците ще направят видео за дейността си, което ще разпространят в социалните мрежи.

Малки и големи нямат търпение и работилницата за мартеници започна седмица по-рано от предвиденото. В определената за Ученическия парламент стая кипи труд от рано сутрин до късно вечер. Представители на всички класове се редуват в творческата дейност и от ръцете им излизат различни по вид и качество на изработката продукти. По-малките ученици от 1 до 4 клас се включват от класните си стаи и предоставят готовите мартеници на отговорниците. Следобедите са за учениците от 5 до 7 клас, които се ангажират по график в часовете на целодневното обучение. Докато подготвят церемонията „Даскеер“ вечер след часовете, гимназистите също се включват в изработването на мартеници.

Целта на славейковци е да изработят 10 000 мартеници, които да продават на благотворителни базари, по институции, при масови мероприятия и със събраните средства да финансират закупуването на дефибрилатор, който да се използва в училищни условия за всеки, който би имал нужда.

Със създаването на клуб „Шампиони в доброто“ към БМЧК в най-голямото училище възникват нови въпроси и един от тях е повишаване на безопасността на намиращите се в него и около него много хора на различни възрасти.

При различни ситуации дефибрилаторът може да спаси човешки живот. Славейковци са направили собствено проучване и консултации с БЧК какъв вид точно да поръчат, с който могат да работят и немедицински лица.

Славейковци очакват най-много продажби на базара във фоайето на Театрално-музикалния център, който ще организират в деня на провеждане на церемонията за връчване на наградите „Даскеер“ 2023 г. на 22 февруари. Средствата от продажбата на мартеници на базара в този ден ще бъдат за дефибрилатор, а постъпленията от продадените билети за „Даскеер“-ите ще отидат в сметката за лечението на Габи.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.