24rodopi.com/Политика

Съветниците от ПП ГЕРБ призовават областния управител на Кърджали Даниел Делчев да направи постъпки пред Министерски съвет и Министерството на младежта и спорта за осигуряване на допълнително финансиране за изграждането на многофункционална спортна зала в Кърджали.

„В края на 2018 г правителството на ГЕРБ гласува 3,6 млн. лева за реализация на проекта, а парите бяха предоставени на държавната компания „Национална спортна база“ ЕАД в качеството й на възложител. Отреден бе терен за строителство, издадено бе разрешително за строеж, избрана бе фирма-изпълнител, а през 2020 г бе направена първа копка на съоръжението. След 2,5 г бездействие обаче строителната площадка е на кота нула, а оскъпяването е почти двойно“, посочват от ГЕРБ.

В писмо до областния управител съветниците припомнят, че по информация на ММС осигурената сума от 3,6 млн вече е крайно недостатъчна. От ГЕРБ са категорични, „че най-удачното решение на проблема, с оглед очакванията на гражданите и извършените до момента процедури, е държавата да осигури допълнителни средства за изграждане на нова спортна зала, вместо да се прахосват милиони за кърпежи на напълно амортизираната спортна зала „Арпезос“.

„В противен случай Кърджали ще остане единственият областен град без елементарна спортна инфраструктура, а една гарантирана от държавата инвестиция ще бъде безвъзвратно изгубена“, отбелязват от ГЕРБ.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/1/23 14:42

    А за ремонт на асфалтовите пътища в страната които вие наричате магистрала да иска ли

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/1/23 20:03

    Какво да иска, като хазната е оглозгана?!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/1/23 21:59

    Пара йок

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.