24rodopi.com/Кърджали

Всички предложения, постъпили по време на  проведеното в четвъртък обществено обсъждане на т.нар. Синя зона в Кърджали, да бъдат протоколирани и публикувани на сайта на общината,  независимо дали са внесени в писмена или в устна форма, както и да бъдат взети под внимание при изменението на Наредбата, настояват съветниците от групата на ГЕРБ.

Те изразяват съжаление, че кметът не е уважил с присъствието си дебата в залата на ОбС, преминал при изключително висок интерес от страна на гражданите.

„На присъстващите обаче са били представени дребни, козметични корекции в настоящия режим на функциониране на Синята зона, а в представения проект така и не са намерили място нито предложените от ГЕРБ поправки миналата есен, нито предложенията на гражданите от срещите на кмета по квартали“, реагират съветниците.

В сегашния си вид платеното почасово паркиране в Кърджали създава повече неудобства, отколкото улеснение за гражданите и трафика, твърдят от ГЕРБ в съобщение до медиите.

От партията отбелязват още:

„Още през септември те организираха публична дискусия по темата и внесоха в ОбС предложения за ограничаване обхвата и часовия диапазон на синята зона, облекчени абонаментни такси за работещите и др. Те обаче не бяха подложени на гласуване с формалния мотив, че трябва да бъдат разгледани в постоянните комисии. На общественото обсъждане те са повдигнали още въпроса за таксите за многодетните семейства, които следва да бъдат намалени, за Синята зона по бул. „България“, която затруднява водачите и натоварва движението, за буферния паркинг на Стадиона, който на практика е неизползваем и т.н. Наредбата трябва да бъде изменена по начин, който да улеснява всички участници в движението и да гарантира тяхната безопасност, а не да създава предпоставки за ПТП и да ощетява гражданите за сметка на общината“.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/2/23 08:55

    Обявете мораториум на "синята зона",докато не се измисли нещо разумно и грамотно! Това,което се случва е абсолютно безобразие. Не може целият град да е "синя зона".Не може с лека ръка да се погазват елементарни човешки права! Този РЕКЕТ трябва да спре веднага! На какво основание ще дойде някой и ще ми иска абонаментна такса за това,че от 50г. живея в центъра на града!? Така няма да напълните общинската хазна. Аз и много други като мен си плащаме данъците редовно и мисля,че това е напълно достатъчно! Всичко останало е въпрос на организация и разумно управление на средствата - нещо което при вас очевидно липсва!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/2/23 09:21

    Искаме си нормални пътища, до кога ще караме по тези дупки и кърпежи дето ги правят всяка година!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/2/23 09:30

    Казват, че днес времето не е за поезия. Живеем в прекалено материален свят. Ти какво мислиш?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/2/23 09:30

    Казват, че днес времето не е за поезия. Живеем в прекалено материален свят. Ти какво мислиш?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/2/23 09:45

    За мен най-добрата ориентация е какво се прави в момента в Германия.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/2/23 09:48

    ГЕРБ са само на приказки къде бяхте на обсъждането

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/2/23 09:53

    Краят на ерата на лесните пари ще бъде болезнен...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/2/23 15:24

    Чеченецаааа, ахмат сла💪💪

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/2/23 16:00

    Не остана ли какво да продавате по града и селата? Скоро и данък за въздуха който дишаме ще искат тези алчни к.зове!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/2/23 16:34

    Kakvo stana maikaaaa na li vsichki revahte za sinq zona i pred nashia blok i nie iskame koo stana aaa chubani

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/2/23 09:36

    няма ли някой по-окомуш адвокат да я подпука тая синя зона ???

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен20/2/23 09:39

    Защо заградихте пространството зад поликлиниката, за да не може да се спира, още едно доказателство че синята зона е създадена за да рекетирате хората Но идва видов ден на 2 април ще видите големи изненади

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/2/23 11:00

      Дпс ще е с 45 депутата , вдигаме нивото.

      Изтриване
  13. Анонимен20/2/23 10:26

    НИКАКВО ЛАСУВАНЕ А ДПС,ВСИЧКО КОЕТО ПРАВИ ДПС Е ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА ХОРАТА.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.