24rodopi.com/Политика
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ лично занесе в Турция дарения, събрани от Движението в подкрепа на десетките хиляди семейства на загиналите в опустошителните земетресения в Турция и стотиците хиляди пострадали и останали без дом хора, съобщават от пресцентъра на партията.
Карадайъ бе в един от ТИР-овете с помощи, които днес отпътуваха за Одрин от основния логистичен център на мащабната дарителска кампания на Движението в Хасково. В града Карадайъ провери на място организацията по сортирането и транспортирането на даренията. Лидерът на ДПС се включи в товаренето на поредния камион.
До момента ДПС е изпратило в Турция 34 ТИР-а, десетки микробуси и леки коли с дарения за бедстващите хора в южната ни съседка, се посочва в съобщението.
В Одрин Карадайъ се срещна с изпълняващия длъжността „областен управител на Одрин“ Съдкъ Зихин, зам.-областния управител Зафер Карамехмедоглу, отговорника на областния кризисен щаб Селим Ак и областния председател на АК парти Белгин Иба.
Карадайъ изказа своите на всички членове и симпатизанти на ДПС съболезнования към близките на загиналите в ужасяващата трагедия и на място събра информация от какво имат нужда стотиците хиляди бедстващи хора, информират от партийния пресцентър.
В съобщението се посочва, че ДПС е отправило нов призив за дарения. В момента десетки хиляди семейства са без покрив над главата. Затова Турция спешно се нуждае от палатки, спални чували, електрически и газови печки, одеяла. Това е най-нужно на пострадалите хора, дарявайте, призова Движението.
Дарения на всеки час изпращат структурите на ДПС в страната. Осмият тир от Кърджали потегли в събота за Одрин, съобщи кметът д-р инж. Хасан Азис. Той уточни, че част от събраните помощи ще бъдат пратени в Сирия, която също пострада от разрушителните трусове, се посочва в съобщението.

ДПС изпраща 5000 походни легла за бедстващите хора в Турция, съобщи лидерът на партията Мустафа Карадайъ, цитиран от пресцентъра на партията. Днес леглата са били натоварени в четири камиона и са отпътували за Турция.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.