24rodopi.com/Общество

„Ще спя там, в тъмното. Печки вече няма. На тъмното, в същата фирма…“.

Така казва бездомник от Кърджали. От 2003 година е бил изгонен от дома си. Подавал молби за жилище. Но няма, споделя мъжът.

Роднините го натирили от селото. Сега е в града. Сестри от Турция не му позволили да е в бащиния дом, споделя за 24rodopi.com Салиф Ерат.

„Дойде време, в което не мога да работя. Пенсионер съм по болест, от 2013 година. Дадох молба преди 7 месеца за държавно общежитие, ама няма никакъв отговор .

Търсят критерий. Какви критерии аз не мога да разбера. Живях пет години в една фирма, но вече не мога. Няма къде да се къпя. Казаха ми-„Оправяй се“, допълва 67-годишният мъж.

Къде ще спиш тази вечер, питаме.

„Ей, там, в тъмното“, отговаря.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/2/23 18:19

    Hayde da vidim sega tezi obshtini s kakvo shte pomognat na tozi chovek. A da ne kovorim v celia oblast kolko hora ima s nujda ot seriozna pomosht ot darjavata. Moeto mnenie e che shte pomagat kakto sa im pomagali prez poslednite desetiletia. Uspeh i bravo na obshtinite ni bravo evala

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/2/23 20:53

    Иначе други, изобщо ненуждаещи се им намират подслон. В тази държава човек дори няма достойни старини.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/2/23 10:15

    хайде всички хора кадето се сабраха за турция сега да помогнат и на човека и той е човек има нужда

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/2/23 16:53

    Da jivey demrokraciyata i demokratite...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.