24rodopi.com/Общество

„Не тормозете кърджалийци, времената са много трудни!

Общината, не решавате проблема с паркирането, а го измествате из други части на града, като така е много удобно да се печели от въздуха!“.

Това е апелът на жител на областния град, отправен в писмо до Община Кърджали.

Припомняме, че за 16 февруари е насрочено общественото обсъждане на Проекта за изменение и допълнение на Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали.

То ще започне в 17 часа в Бизнесинкубатора.

Ето цялото писмо от жителя на Кърджали, изпратено и до редакцията на 24rodopi.com:

Искам да изразя своето, и смея да кажа, общо възмущение от тази мярка като неефективна за разрешаване на проблема с паркирането! Също така, тотално незачитане на правата и интересите на голяма част от гражданите.

Това са такси на гърба ни, посредством които се ограничава избора за свободно паркиране. Като при всичко това няма масово високоплатени работни места, с което да се вдигне стандарта на живот на обикновения кърджалиец.

Не са създадени допълнително големи площи с паркови места за общо ползване, евентуално многоетажни или подземни паркинги.

В условията на текущата инфлация обедняхме много през последната година. Сега ни очакват времена на рецесия и задълбочаваща се криза.

Моля, не утежнявайте съществуването на гражданите на града!

Чрез тези решения за синята зона в тези трудни икономически времена Вие правите живота на обикновения кърджалиец още по-труден.

И вместо да разхлабите финансовата примка около врата на живущите в Кърджали граждани, Вие още повече я стягате с въвеждането на Синя Зона там, където не би следвало да я има - далеч от идеалния център и административните сгради.

Ако за община Кърджали Синята Зона е средство за запушване на дупките в бюджета, то за кърджалиеца е поредната пропаст към нещо, наречено социално благополучие.

Нима имаме нужда от всичко това? И точно в този смисъл не намирам за удачни нито момента, нито условията, нито мястото за следването на такава смазваща гражданите политика.

Заплатите в Кърджали, както е известно, са от най-ниските за България, а всякакви възможни допълнителни разходи (които не са едно или две неща) утежняват и без това усилията за справяне с кризата.

Моля Ви най-настойчиво за трезва оценка на реалността и апелирам за отмяна по всякакъв възможен начин на това несправедливо взето решение за въвеждане и разширяване на Синята Зона в Кърджали! Оставете все пак глътка въздух на гражданите в тези нелеки времена!“

Гражданин на Кърджали от Синя Зона

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

26 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/2/23 17:55

    Някои хора са се самозабравили Мислят,че и хората имат пари като тях.След изборите ще има защо го направих сега Ахмед ага дали ще ме направи пак

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/2/23 21:21

      Те и при жените им ще легна пак за тях ще гласуват оправия няма!

      Изтриване
  2. Анонимен13/2/23 18:17

    Цяло Кърджали е като след бомбардировки. Глад и мизерия, а тия гледат да ти отмъкнат и последния залък от устата. Стига с това депесе!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/2/23 18:37

    Ами на изборите един среден пръст на тия дето я въведоха и ще дойде акъла на главите им ,но се съмнявам май и това нямат

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/2/23 19:06

    Браво точно и ясно сега ще чакаме какво ще предприемат но не мисля да се откажат тук се печели яко

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/2/23 19:17

    Достойна гражданска позиция! Браво!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/2/23 19:51

    Синята зона е супер. Разчисти града от тарикати и навлеци, които зарязват колите си където им падне без да се съобразяват с когото и да било. Навсякъде из Европа и света има рецесия. Това обаче няма нищо общо с платеното паркиране. Искаш да живееш в център - плащаш. Иначе няма оправия. Това е един от начините да се поддържа пътната инфраструктура. Другият известен е да се увеличат данъците. За момента този е най приемлив.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/2/23 21:16

      Бъди спокоен след местните избори целия град и селата ще плащате за Синя зона Честито

      Изтриване
    2. Анонимен13/2/23 21:26

      Приемливо за вас защото сте на заплата в общината ,един от многото уредили се с служебен пропуск и не плащате .Ако бяхте някакъв сервитьор от село и работите за 35 лв нямаше да говорите така!

      Изтриване
    3. Анонимен13/2/23 21:54

      Синята зона откакто съществува, не виждам да е решила проблема с навлеците и тарикатите, които си оставят колите където им падне както казваш. Това е работа на общинската комисия по безопасност на движението (ако има такава изобщо) или там както се нарича към днешна дата. Тя трябва да е съставена от компетентни и грамотни хора които, да направят цялостна ревизия на организацията на движението в града със съответните пътни знаци и маркировки и т.н. След като бъде извършена тази не лека работа, нарушителите следва да бъдат санкционирани от органите на пътната полиция. Що се отнася до плащането - никой не следва да ми иска пари за това че от 50 години живея в центъра. Аз си плащам данъците и толкова! Това е все едно аз да дойда в твоето село, да застана пред портата ти и да ти искам пари затова, че дишаш чист въздух.

      Изтриване
    4. Анонимен13/2/23 22:18

      Откакто има синя зона си паркирам с кеф, винаги има място пред вкъщи.

      Изтриване
    5. Анонимен19/2/23 06:21

      Ти кйорав ли си не виждаш ли улиците в Кърджали на какво дередже са за каква инфра структура говориш

      Изтриване
  7. Анонимен13/2/23 20:51

    Браво, достоен и интелигентен човек, подкрепям го !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/2/23 20:51

    Браво, достоен и интелигентен човек, подкрепям го !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/2/23 21:24

    Ще теглите. Поне този път на изборите не гласувайте за тези крадци

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/2/23 23:10

    Ние в Северозападна България сме най-бедни, но имаме "Синя зона" и никой не мрънка, а си плаща. Вие там се правите само на тарикати и по цял ден мислите как да надхитрите правилата. Който няма бюджет за автомобил до не кара такъв! Автомобила в 21 век е лукс.л, защо всички имат достъп до кола, но винаги конкуренцията урежда всичко. Всички улици си имат капацитет, не всеки трябва да кара кола. Не е обидно да карате велосипед!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/2/23 23:11

    Щом времената са тежки защо карате кола?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/2/23 01:59

      Да, най-богатия човек в света Безос кара Honda Accord от 1997 година, а тука всички карат Мустанг, Порше и Мазарати от 2016 г. нагоре и после викат няма пари за "Синя зона". :D

      Изтриване
  12. Анонимен14/2/23 01:33

    Вие дето живеете на дивия северозапад кат имате коне не ви трябва пакинг плащай напразно

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен14/2/23 01:49

    караме коли дето струват 1000 лв от бедност 15-ти собственик... ама хасан иска годишно 1000 за паркиране и вие си мълчите браво и има доволни гледам коментарите олеле маико пълни джоба на хасан...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/2/23 09:29

      60 лева е годишно да паркираш пред блока си какви 1000 лв., 48 лв. месечно и паркираш навсякъде където искаш. Това прави 576 лв. на година, но и ти си прав, ако караш 88-89 модел кола за 650 лв. и искаш да паркираш навсякъде по-всяко време, годишно ще даваш пари като за една кола за паркиране. Тогава какво е решението, че с кола за 650 лв. няма да тръгваш да искаш да паркираш в центъра, а ще паркираш където е безплатно в паркинга на Кауфланд, както аз правя. :))

      Изтриване
  14. Анонимен14/2/23 10:17

    Не виждам никакъв ефект от синята зона. Пак се паркира, който-където. Според мен стана и по-лошо.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен14/2/23 10:23

    Сусун бе хайманалар.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен14/2/23 10:59

    Човека много правилно си е казал мнението, това явно е човек който милее за града, а тези изедници които са на хранилка в синята зона ,стига са писали да си хвалят зоната , с която настъпи пълен хаос в града ,опустошиха бизнеса Ние гражданите искаме незабавно да се премахне тази ненужна зона и виновниците да си понесат наказанието и възстановят щетите нанесени до сега

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен14/2/23 17:05

    Ще има да чакаш

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.