24rodopi.com/Общество

Две години в затвора ще прекара 55-годишният мъж, който бе задържан за блудство с 9-годишно дете.

Това реши състав на Районния съд в Девин. Б.П. ще трябва да изтърпи наказанието си при „общ“  режим.

Припомняме, че деянието бе извършено около 1,30 часа на 1-ви януари м.г. в хотел в село Ягодина.

Мъжът бе обвинен в извършване на действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст –  престъпление по чл. 149 ал. 1 от Наказателния кодекс.

55-годишният бизнесмен празнувал Нова година с приятели в комплекса. Около 1,30 часа той се промъкнал в стаята на детето, където да сътвори пъкления си план. Множество снимки от блудствените действия били открити по-късно и в телефона му.

Извършителят се призна за виновен, делото бе гледано по съкратената процедура, което доведе до редукция на присъдата с 1/3.

Родителите на 9-годишно момиченце обаче настояват за наказание до максималния размер. Те са учудени, че прокуратурата се е отказала да протестира размера на присъдата на следващата инстанция.

"Чувства се постоянно виновна. Ходи на психолог. Тя трябва да има пълноценен живот", казва майката на пострадалото момиче, цитирана от БНТ.

"В един момент вратата се отваря и тя вижда един от нашите приятели заедно с дъщеря ни, а тя с раздърпано облекло", разказа бащата. Детето разказало какво се е случило и на място пристигнала полиция. В хода на разследването родителите разбрали, че техният приятел и друг път е оставал насаме с детето. "Той много добре я е настроил психологически и подготвил. Тя през цялото време си мислеше, че тя е виновна. Иска да го забрави и не разказва нищо", разказа още бащата.

Първоначално подсъдимият заявил, че е невинен. Разследващите обаче успели да възстановят изтрити записи от мобилния му телефон, където открили снимки на детето.

"Нищо в рамките на моята 17-годишна адвокатска практика не ме е натоварвало емоционално толкова много от това, което видях в папката по досъдебното производство. Два-три дни ми беше трудно да изгоня от съзнанието си това, което видях", посочи Станислав Станев - адвокат на семейството.

След разкритията 56-годишният мъж се признал за виновен, процесът продължил по съкратената процедура, което дава възможност наказанието да бъде намалено с 1/3. На първа инстанция подсъдимият получил 2 години затвор.

За подобно престъпление законът предвижда до 8 години.

Семейството пише писмо и до главния прокурор с настояване да се протестира размера на наказанието.

Предстои казусът да се реши и в Окръжния съд в Смолян.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/2/23 12:17

    Damu se reji clena direktno ot roditelite na deteto

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/2/23 14:28

    Да се кастрира заедно с уличните кучета от Кърджали в Кастрациония център и да се пусне на свобода!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/2/23 15:57

    Смърт за такива

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/2/23 18:40

    Кастрация с две тухли по съкратена процедура.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.