24rodopi.com/Коментари/Политика

От години Вежди Рашидов тръби, че направил пробив в Кърджали, в Бастиона на Доган. Това, разбира се, е откровена неистина.

Скулпторът и почетен гражданин на Кърджали стана депутат от списъка „Бойко Борисов“, а не с името си.

На парламентарните избори през 2009 година в 9-и Кърджалийски МИР имаше един мажоритарен мандат и още 4, разпределени чрез пропорционален вот. Ахмед Доган разгроми Вежди Рашидов с 67 675 : 19 395 гласа и стана кърджалийски народен представител с името си. Един от пропорционалните мандати получи листата на ГЕРБ. Първият в списъка Вежди Рашидов стана депутат и… толкоз.

Преди него, близо 19 хиляди гласа в Кърджали спечели Стефан Данаилов, но БСП не получи мандат. Листа на ГЕРБ, водена от Цвета Караянчева, на няколко вота постигна резултат над 18 хиляди гласа.

Такава е системата за разпределяне на мандатите – веднъж ощетява отличниците, друг пък подарява на слабаците. Напоследък в 9-ти МИР се случва второто.

 

Но пробивът в Бастиона на Доган се е случвал. Когато Съюзът на демократичните сили (СДС) беше силен, а областен лидер и областен управител на Кърджали беше Пламен Иванов. И, разбира се, когато бе арестуван Ерджан Рашид – Роко, емблематична фигура в онези времена.

На 14 април 1997 г. командоси и антимафиоти нахлуват в 7 търговски обекта на кърджалийския бизнесмен и го отвеждат. На изборите на 19 април 1997 година СДС печели един от мандатите в Кърджалийско, а на следващите местните избори ДПС губи кметските избори в Кърджали, Момчилград и Кирково.

 

Новините от вчера, които ще кънтят до изборния 2 април гласят: „Нов списък санкционирани българи по ”Магнитски” - Владислав Горанов, Румен Овчаров, Николай Малинов“ и „Великобритания налага санкции на Пеевски, Желязков и Божков“.

Изброените лица определено са вдигнали адреналина, но много не им дреме. Единият дори се кефеше, че разлаял кучетата на душманите.

Арестът на Роко веднъж изигра голяма роля в българската политика.

Ще повлияят ли санкциите на изборните резултати на 2 април? От „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ се надяват това да се случи.

На снимката: Задържането на Роко. Кадър от архива на МВР

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/2/23 12:47

    И портокаловото слънце
    ще ви замести капитанската
    фуражка....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/2/23 13:46

    ПП искам да победи с мнозинство и всички мафиоти да са в затвора иначе ГЕРБ и ДПС много ги е страх от Кирил Петков

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/2/23 00:39

      Искаш ама няма…София голяма…😂😂😂

      Изтриване
  3. Анонимен11/2/23 14:42

    Роко беше голям ганстер. С ЧЕСТ. Влади Горанов е един безработен счетоводител, отгледан в ДПС и харизан на Бойко Борисов. Роко - ганстер, а Владко Горанов - чантаджия. Носел чантата с кинтаците от "Московска" до Банкя.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/2/23 16:07

    Boyko sa6to e mafiot.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/2/23 19:38

    Po vremeto na Roko v regiona imase red i discipline, Kmetovete koziruvaha na slyapo

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/2/23 19:59

    Роко сига каде си ба

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/2/23 22:46

    От време на време пише коментари тук не го ли засичаш, пише си името.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.