24rodopi.com/Общество

След двугодишно прекъсване заради пандемията от Ковид-19, Община Кърджали и Дома на културата възобновяват многогодишната традиция по повод Трифон Зарезан и организират конкурс за най-добро домашно вино.

Това съобщи директорът на Културния дом Марияна Ликова.

Тя уточни, че в конкурса може да участва всеки производител на вино, бяло или червено, а за целта трябва до самия празник-14 февруари, да представи мостри от произведения продукт в бутилки от по 0,5 литра. Те ще бъдат оценявани от специално жури с председател Анелия Иванова, а наградата – преходната статуетка, изобразваща грозд, ще бъде връчена от бога на виното Дионис по време на самото тържество, което ще се проведе на 14 февруари пред Дома на културата от 17 часа.

„Празникът е повод да се съберем и видим с всички наши съграждани и заедно да сътворим едно запомнящо се тържество на виното и любовта. Виното е хубаво, когато е направено по най-добрата рецепта. Така че ние каним всички винопроизводители да направят смелата крачка да участват в конкурса и да си покажат творението”, каза Марияна Ликова.

И още изненади за празника на виното са подготвили от Дома на културата. „По време на тържеството ще бъде обявени конкурси за най-добра наздравица – тост, за най-добър пияч на вино, за най-добър певец и за баш червен винар, за най-омайно вино. Жури този път ще бъде публиката, а на победителите ще бъдат връчени специални грамоти, разказа Марияна Ликова.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/2/23 17:45

    Защо няма радост? Защото няма градОс! Айде, наздраве!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/2/23 19:39

      Който съпричастен е с това,
      вместо цветя, бутилки да ми носи.
      Възпитан съм... Дано се утеша...
      Е, хайде, давайте и без въпроси!

      Изтриване
    2. Анонимен6/2/23 22:07

      О, мерси мило моя, въпреки възрастовата разлика ни пасва душата моята с твоя. :D

      Изтриване
  2. Анонимен6/2/23 19:39

    Който съпричастен е с това,
    вместо цветя, бутилки да ми носи.
    Възпитан съм... Дано се утеша...
    Е, хайде, давайте и без въпроси!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/2/23 22:58

    Небето често ни дава улики Той отваря вратата, сваля маските, Показва пътя, хората с душа ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/2/23 09:49

      Но не виждаме... Зает със себе си... и с ежедневните дела (chores) :D

      Изтриване
  4. Анонимен6/2/23 23:52

    Виното се прави от грозде. А люспите на гроздето съдържат защитни химикали, наречени полифеноли. Червеното вино съдържа три пъти повече полифеноли от бялото вино. Самият процес на ферментация всъщност увеличава количеството на полифенолите.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/2/23 20:25

    Vjarno e corvenoto vino e po polezno ,polifenolite sa povece...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/2/23 14:19

      Shtom potvyrjdavash otivam da kupuvam vino Kortes!

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.