24rodopi.com/Темата+

4 детски градини и 1 училище в Кърджали ще „глътнат“ 10 743 366 лева европейски пари до края на годината, за да може градът край Арда да претендира за областен център с една от най-модерната инфраструктура в България. Нова забавачница ще има в „квартала на новите кърджалийци – „Възрожденци“.

По време на „брифинг на колела“ кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис разказа на място за етапите, на които се намират обектите към момента и обобщи, че инвестицията в образователната инфраструктура е поредна. Реализираният проект по Оперативната програма „Региони в растеж“ е за близо 21 млн. лв. Настоящата инициатива възлиза на 10 743 366 лв., като финансирането по националната програма към МОН е в размер на 6 709 000 лв. Община Кърджали финансира като целева субсидия малко над 570 хил. лв. и пред ръководството стои задачата да осигури и останалите близо четири млн. лв., за да бъде довършена инвестицията.

Четири от обектите са детски градини и ясла, а един от тях е училище.

По програмата се предвижда да бъдат изградени пристройки към сградите на ДГ "Чайка" и ДГ "Щастие", да бъде извършена реконструкция на бившата детска ясла номер 5, както и да бъде изгради нова детска градина в кв. "Възрожденци". Петият обект е сградата на Основно училище  (ОУ) "Г. Бенковски", по-известна като "бившата спортна гимназия". Планирано е тя да бъде реконструирана и обновена, и в нея да бъдат преместени учениците от едно от училищата, които към днешна дата делят една сграда – ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ или Езикова гимназия „Хр. Ботев“. Ремонтът само на училището възлиза на близо 4 млн. лева. В него ще се обучават около 450 ученици.

С ремонтните и строителни дейности в детските градини и ясла ще се увеличи капацитетът на яслените и градински групи в Кърджали с около 300 места.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/3/23 17:59

    Трябва да се реши проблема с записването за детска градина не може да спиш там с дни и накрая някой с шуробаджанащина да те измести от списъка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/3/23 22:55

      Ааа може, може... Тук всичко е възможно.

      Изтриване
  2. Анонимен15/3/23 10:25

    за 4 милиона какъв е този ремонт ???

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/3/23 12:02

    Ква модерна инфраструктура!? Ние пътища нямаме. Като се развали някой светофар по 1 седмица не се оправя. Града има отчаяна нужда от поне още един мост над реката. Трябват 4 пътни ленти между кръговото и Арденския мост и по възможност кръгово на изхода от Лидл/Мариета... Кога ще се свърши нещо смислено?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/3/23 12:44

    Най - после нещо се случва с това училище! Ремонта започна, но по кърджалийски тертип ..прах и боклуци. Защо фирмата изпълнител не постави предпазни покривала ?Докога на Републиканска ще се стелят прашни облаци? Тъкмо свърши мъката с Водния цикъл ,сега и това. Тази улица не е мита ,откакто съществува- кмета не го ли видя , докато се снима пред училището ???Как дишат тук работещи и живеещи хора ?Докога?! ?!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/3/23 18:48

    Кърджали ще е със модерена инфраструктура когато се направи моста за крайно село респективно Енчец

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/3/23 22:35

    Ха ха ха, парите щели да ги глътнат детските градини.Ех, поразвеселих се.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/3/23 10:08

    Много е важно да си д-р инж. Другите са идиоти и нищо не разбират...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/3/23 16:16

    🐒🦍🙊🙉🙈

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.