24rodopi.com/Общество
Кой позволява вкарване на джендър обучение в учебник за 6 клас? Кой е одобрил псевдонаучни концепции за човешката половост да бъдат внушавани на българските възпитаници?
Тези въпроси задават от сдружение "РОД Интернешънъл" в сигнал, изпратен до Министерството на образованието и науката /МОН/, Министерството на вътрешните работи /МВР/ и Държавната организация "Национална сигурност" /ДАНС/.
Сдружението е получило сигнал за опасно пропагандно съдържание в учебник по "Човекът и природата" за 6-ти клас на издателство „Просвета“. Конкретният текст се намира на стр. 155 от учебника в урок N 74 със заглавие "Грижа за растежа и развитието в училищната възраст“ (страница 155 е премахната от електронно четимия вариант на учебника на сайта на издателството) и гласи следното:
„Половото влечение обикновено е насочено към представители на противоположния пол. Някои обаче откриват, че имат предпочитания към хора от собствения си пол или пък към индивиди от двата пола. Понякога са необходими повече време и опит извън рамките на пубертета, за да може младият човек да определи сексуалната си ориентация“.
Задача N 3 в същия урок има следното съдържание: „Дискутирайте различните видове сексуална ориентация…“.
От РОД отправят следните въпроси към българските институции, които са отговорни за образованието, националната сигурност и опазването на публичния ред в страната: "Кой и на база каква образователна стратегия, утвърдена от МОН, е позволил тези пропагандни идеологически псевдонаучни концепции за човешката половост да бъдат внушавани на българските възпитаници? Спазени ли са всички изисквания за контрол и мониторинг на учебното съдържание, влизащо в употреба в българските образователни институции? Имало ли е и има ли натиск, или лобиране в посока имплементирането на идеите за нетрадиционна сексуалност в учебни материали и пособия, и ако има, от страна на кои лица/организации?
От Сдружението настояват за "незабавна намеса и действия за изтегляне на посочения учебник от българските училища, пълно и прозрачно пълномащабно разследване на този пропуск в процедурите на МОН, подвеждане под отговорност на всички лица, замесени във внедряването на опасно и вредно идеологическо съдържание, насочено срещу психичното и физическото здраве на подрастващите, както и срещу демографската стабилност и националната сигурност на Република България".
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/3/23 20:53

    Педалите са завладели света!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/3/23 21:08

    Да сезират ДАНС и за грабежа от страна на лукоил и газпорм над българския народ. И за милиардите които сме надплатили за горива

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/3/23 21:09

    В държавата на Тикви, Крчовци и Кокормовци, мява как да е другояче !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/3/23 21:12

    Jenderizma napda i nastapva ot vsjakade ,da se borim srechtu nego e dalg na vseki gragdanin na BG.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/3/23 21:19

    Как кой вкарва джендър обучението ръководителите на разни проекти в Кърджали дори има финансирани от америка за българия, много учители са ненаситни когато става въпрос за пари, то разни творчески работилници, курсове са екскюрзоводи, казват защо пък не щом дават пари.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/3/23 21:36

    До 20:53 Един с всичкия си😉. Браво!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/3/23 21:48

    Джендарите ще ни превземат

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/3/23 23:28

    Образованието на днешните деца е над нивото на техните родители. Днес те научават , че всеки може да е себе си без да се страхува от предразсъдъците на малограмотните. Нека нашите деца изградят по добро общество от това, което ние им създадохме.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/3/23 09:27

      Всеки може да е себе си ?! КОЙ Е СЕБЕ СИ БЕ МАКАК КАКВА СВОБОДА ЗА СЕГА СВОРМИРАЩО СЕ СЪЗНАНИЕ ? БЕБТО СЕБЕ СИ ЛИ Е ДЕТЕТО СЕБЕ СИ ЛИ Е ? А КАКВО Е СЕБЕ СИ ЩЕ ДЕФИНИРАШ ЛИ ??? А ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ ДО ПРЕДИ ГОДИНИ ПРЕДИ ДЖЕНДАРИТЕ ДА ЗАВЛАДЕЯТ СВЕТА ТОВА СЕБЕ СИ БЕШЕ БОЛЕСТ !!!!?? КОЕТО СИ Е ПРАВИЛНО !!!

      Изтриване
    2. Анонимен15/3/23 14:12

      Предразсъдъците на малограмотните?! Вие от тях ли сте. Цитирам дословно Библията, глава 20, чети малограмотнико: Ако някой легне с мъж като с жена, и двамата са извършили мръсотия: да бъдат умъртвени, кръвта им е върху тях. Не случайно са писани тези неща много преди нас.

      Изтриване
  9. Анонимен15/3/23 13:09

    Nastaplenieto prodalzava .Djenderizma e ot srechta.Toy ni se natrapva ot EU...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/3/23 13:25

    Това го учехме и тогава, че има хетеро хомо и бисексуални. Педалите се срамуваха и не го афишираха сега няма табу, всичко е на показ. Защо правите политика от това нещо. Ние традиционалистите си опъваме булките по тертип и нищо не се е променило.Педали имаше и тогава има ги и сега

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен15/3/23 14:54

    нека някой ми обясни как се множат тези джендъри като не могат да се размножават

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/3/23 16:14

    🔬🌡️💉🧪🧫🩺🧯📡🗜️🧲🧰🪝🪣🪜⚙️🖇️

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.