24rodopi.com/Общество

Куриер връчи писмо на кърджалиец от испански адвокат, практикуващ в сферата на наследственото право. Получател е Октай Адем – Октай Тапата, бивш състезател по вдигане на тежести, който от години живее в Швеция.

Според адвокат Артуро Николас, с кантора във Валенсия, Испания, Октай Тапата е наследил 7,5 милиона евро.

„Да, има такова писмо. И не е от онези с измамите в интернет, където ти казват, че имаш да получаваш едни милиони, ама трябва бързо да преведеш една сума. Писмото си е истинско писмо, на хартия. Донесено от куриер. С всичките му там отличителни знаци за този вид кореспонденция между адвокат и клиент. Изпратено е от Валенсия“, твърди пред 24rodopi.com Октай Тапата.

В първия момент той с усмивка отбелязал пред приятели, че е новият богаташ на Кърджали. После добавил, че вероятно е някаква шега. Не е изключил, че може да е един от един милиард, в който случай богаташ решава да направи щастлив беден човек. Решен е да открие подателя и, ако се налага, да поиска съдействие от полицията.

„Чувал съм и съм прочел за най-различни измами чрез използването на електронната поща, но в случая има доста интересни неща“, споделя кърджалиецът, който обещава да продължи темата след като се види с човека, който му е изпратил писмото. Адвокатът до този момент не е поискал никакви пари, за да бъде продължена процедурата.

„Едва сега майка ми казва, че преди време и тя е получила подобно писмо, но сметнала, че е измама и не реагирала. Аз съм на ход да стигна до този адвокат, или до тези хора“, категоричен е Октай Тапата.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/3/23 08:25

    много сложно бе, звънни на адвоката и си дай банковата сметка да ти преведе първите 1 млн. еврака. Кво разтягате тука локуми.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/3/23 09:34

      Знаеш ли колко данъци и каква бумащина има около наследствата !??? Акъл даваш, амсал.к

      Изтриване
  2. Анонимен15/3/23 08:35

    Prazna rabotaaaa, mechtae za takiva pari...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/3/23 08:51

    Расгеле, ходи в Ръмъния те от там ги пращат. :D

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/3/23 10:27

    Честито на момчето

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/3/23 11:18

    bravo oki idvai i da hodim na memeceto sega nqma ruskini ama e ful sas ukrainki

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/3/23 11:31

    Все пак да внимава много!
    Да се пази най вече от наши Български политици и бизнесмени.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/3/23 13:47

    Този повярвал вече.
    Накрая ще пийне студена водичка.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/3/23 19:37

    Дръжте ни в течение, всички очакваме развръзката.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/3/23 20:40

    Ha,na sluka i napred.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.