24rodopi.com/Общество

За тях няма купони, барове, забави до късно на по питие, защото във всеки един момент телефонът може да ги вдигне на крак, да седнат зад волана и да тръгнат на път. А гледките, които ги очакват, не са за хора със слаби нерви.

Една професия, която изяжда свободното време. Екипите на „Пътна помощ“…

„Тръгваме веднага при повикване. Независимо дали става въпрос за аварирал автомобил поради технически причини или тежка катастрофа. Вадили сме коли от дерета, канавки, на 700 метра излезли от пътя, без да може до тях да стигне специализиран автомобил. Транспортирали сме автомобили от Гърция до Букурещ“, споделя за 24rodopi.com Петър Желев, собственик на една от най-сериозните фирми за подобен род дейност в региона - „Франко“.


32-годишният мъж е и един от шофьорите. Разполагат с три камиона, които са в готовност за реакция 24х7. Няма почивен ден, няма работно време.

Телефонът е 0885 256 121. След това екипите тръгват. По всяко време на денонощието, винаги в кондиция.

„Работата не е от леките, именно поради това, че трябва да се реагира по всяко време. Но се справяме. Не отказваме, освен ако всички машини не са заети“, казва Петър Желев.

В бранша е от години. Работи успешно със застрахователни компинии дори от Румъния.

„По-често ни се обаждат самите водачи, но също така и застрахователите. Особено през летния сезон, когато трафикът е много засилен, а авариите на пътя чести. Работим съвместно и с колеги от Гърция поради ограниченията за тонаж през „Маказа“. Срещаме се на границата, където претоварваме автомобилите. При инцидент на пътя край границата, дори ни се обаждат колеги от София. Ние да поемем, защото на тях ще им отнеме много време докато дойдат, а хората ще чакат часове“, разказва 32-годишният мъж.


Смазани коли след катастрофи-ежедневие. По-чести обаче са авариите на пътя, свързани с техническата изправност на колите.

Проблемите?

Нелоялната конкуренция.

„В Кърджали лицензиранте фирми сме 4. 10 обаче са нелегалните превозвачи. Освен, че нямат лиценз, камионите им също не отговарят на изискванията-под 3,5 тона са. Това води до претоварване и създаване на допълнителни опасности. Санкции няма“, казва Петър Желев.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.