24rodopi.com/Образование

Школата по история „ИстОрика“ към СУ „Петко Рачов Славейков“, с ръководител Димитър Димов, изнесе открит урок по родолюбие в двора на училището. Ученици от 9, 10 и 11 клас представиха едно запомнящо се тържествено отбелязване на 145-тата годишнина от Освобождението на България по време на Руско-турската война 1877-1878г.

На сцената се появиха Отец Паисий, Георги Раковски, Любен Каравелов, Христо Ботев, Васил Левски, Георги Бенковски, Райна Княгиня, които представиха своите знаменити мисли и фрази, останали в националната ни история.

Прочитането на Манифеста на император Александър II за обявяване на войната, великите стихове на Иван Вазов, посветени на опълченците на Шипка, както и гърмежите на черешовото топче и на пушките, камбанния звън и песните „Стани, стани, юнак балкански“ , „Топчето пукна“, „Хубава си моя горо“, „Не щеме ний богатство, не щеме ний пари“ са не само елементи от подготвеното с много патриотизъм честване, а заедно допринесоха за емоционалната атмосфера.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/3/23 17:45

    Руско-османската война е правилното. РТурция е от 1923 година!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/3/23 07:10

      Историята е Етна нея исметваи

      Изтриване
  2. Анонимен3/3/23 09:36

    По акад. Марков 19 февруари е истинския национален празник. Не черешовото топче, а РУСИЯ...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/3/23 10:20

    Турция,като е държава от 23г,защо има претенции за земите на Османската империя.Тогава и Италия,Гърция трябва да имат претенции за земите на римската и византийската империи.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/3/23 12:27

    Страх лозе не пази

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.