24rodopi.com/Избори
Екипът на Централния лъч на ДПС се срещна с избиратели и симпатизанти в Джебел. Председателят на Движението Мустафа Карадайъ, всички кандидати за народни представители от ДПС-Кърджали, кметове на населени места, евродепутатът Атидже Али, бивши народни представители от ДПС, кметски наместници, общински съветници, членове на местните структури на ДПС, множество жители и симпатизанти присъстваха на предизборната среща.

”85.6% е подкрепата за ДПС в момента от страна на хората в Джебел. През 2019 г. тя беше 59%, но сега сме я надградили. И това се дължи на тази подкрепа и увереност, които ни дават хората, за политиките и реализирането на нашата програма“.
Това каза кметът на Джебел Неджми Али.
Направеното тук е придобивка за целия регион, но и за ДПС, защото благодарение на направеното тук хората ни имат доверие, допълни Али.
”Джебел наистина постигна впечатляващ резултат. И от 33 години насам постига едни от най-високите резултати за ДПС на изборите. Убеден съм, че тези рекорди ще бъдат надминати сега, защото джебелчани имат дух на спортист – винаги се стреми към следващата, по-висока цел“, каза и кандидатът за народен представител Байрам Байрам.
Останаха по-малко от 13 дни до изборите, присъствахме на десетки места, срещнахме се с хиляди хора – видяхме, че нашите кметове по места са свършили огромна работа и са подготвили стотици проекти, които чакат одобрение от държавата. Нека сложим край на това – 13 години нашите региони не виждат никаква подкрепа от държавата, каза още Байрам.
Обикаляме из цяла България, пътуваме по време на кампанията, и хората ни споделят проблемите си – основните са високата инфлация, ежедневното обедняване, намаляването на доходите. Хората навсякъде казват: ДПС е най-разумната, диалогична и отговорна партия. Цяла България очаква от нас да решим кризата – първо политическата, а след това и икономическата, каза евродепутатът Атидже Вели.
И попита дали някой от присъстващите е получил нещо от гласуваната от ЕС помощ в размер на 750 млрд. евро, - толкова е гласуваното подпомагане на малките и средни предприятия, - никой нищо не е получил, тъй като българските власти така и не се научиха да пишат европроекти, допълни Вели. 
"Дойдохме тук не за да ви учим как се правят избори – вие сте професионалисти в това. Дойдохме с ясното съзнание да подкрепим тази чудесна листа с кандидати от ДПС-Кърджали, за да може те да представляват града и областта по най-добрия начин", каза д-р Хасан Адемов.
Той напомни, че 75% от българските граждани имат проблеми със задоволяването на основни потребности.
„Срамно е това да се случва в 21-ви век в страна от ЕС! Причината да се стигне дотук е неадекватното управление на хора, които искат с парите на данъкоплатците да спечелят доверието на избирателите си“, допълни д-р Адемов.
”Когато беше първата политическа криза в България, ДПС показа формулата за управление на страната – още през 1993 г. Тогава нашият почетен председател д-р Ахмед Доган е бил само на 38 години, но е виждал много напред как една малка страна трябва и може да се управлява. След това знаете, хиперинфлацията, приватизацията за жълти стотинки, - отново след това ДПС изведе страната напред. Оттогава насам всеки, който управлява самостоятелно, върши пакости – затова е нужно да има обединение, да са има коректив. Нужно е и ДПС да бъде фактор в управлението на страната – трябва да ни мотивира това, че сега всичко зависи от нас“, каза председателят на областната структура на ДПС - Кърджали Ресми Мурад.
"Пак сме пред избори – за две години за пети пореден път. Това значи, че на всеки 4-5 месеца България отива на избори. А сметката за това се плаща от хората. Ние като местни власти отлично познаваме болката на хората. Само ДПС, обаче, може да си позволи да каже, че има генерална разлика от другите партии – защото най-доброто развитие на България от 90-те години досега е свързано с участието на ДПС във властта. Колегите често казват, че в трудните времена идва времето на ДПС, но го казват от дистанцията на времето и политическия опит – от влизането на България в ЕС и НАТО, през най-силното развитие на страната в икономическо и социално отношение, до днес, когато нашите кметове изпълняват своите ангажименти и работят в повечето случаи въпреки държавата, а не с нея", заяви кметът на Кърджали и зам.-председател на ДПС д-р инж. Хасан Азис.
Когато ДПС беше в управлението, имаше фондове от националните бюджети, насочени към малките и средни общини в България – тогава местната власт свърши огромна работа като очаквания на хората за развитие на населените места. Днес казваме, че инфлацията у нас е сред най-високите в ЕС – това е обедняването, което страда от липсата на инвестиции и ресурс. Днес, вече две години, ПВУ все още не осигурява инвестиции у нас – ако преди 2 г. бяха започнали проекти по Плана, то те сега вече щяха да приключват.
Ако бяха реализирани тези инвестиции по ПВУ, сега инфлацията в страната нямаше да е толкова висока. Ето къде е проблемът в политиката и политиците. Като видяхме, че не могат да напишат Плана за възстановяване и оперативните планове, веднага при откриването на есенната сесия на Народното събрание ние предложихме да се състави експертен кабинет с експерти, които отговарят за еврофондовете, като всички парламентарно представени партии подпишем и изпратим в Брюксел и ПВУ, и плановете. Една стотинка от ПВУ да е дошла до Джебел? От оперативните програми? Нищо не е дошло.
Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на събранието в Джебел.
"Прогресивно обедняваме. Обедня и държавата – днес дългът на държавата е над 40 млрд. Позволихме си лукса на 13-годишното еднолично управление, и 2-годишния експеримент на минувачи, които не обичат България", добави Карадайъ.
„След като спрем прогресивното обедняване, да си поставим за цел да постигнем средноевропейските доходи тук, в Джебел, в Кърджали“, каза още председателят на Движението.
Време е ДПС да е част от мнозинството в НС, за да може дневният ред на хората да е дневен ред на политиците там – чрез разум, отговорност и диалог да вървим към по-добро бъдеще на България с номер 13 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.