24rodopi.com/Общество

„Чувствата са ми смесени. Радвам се, че съм на свобода. Но ми е болно, че преминах през този ад и той се превърна в част от живота ми. Че се превърнах в прецедент-в единствения осъден без повдигнато обвинение!“.

Това каза специално за 24rodopi.com Стайко Иванов. До 7 април един от най-известните затворници в страната. Но вече бивш.

Човекът Птица излезе на свобода след 2 735 дни в килия. Кърджалиецът Стайко Иванов бе освободен предсрочно. На 7-ми април той напусна затвора в Пловдив и вече е при близки приятели, след като излежа седем години и 6 месеца от 8-годишната си присъда за убийство, за което той категорично заяви: „Не съм извършил!“.

През годините нито една институция не обърна внимание на исканията на делтапланериста за възобновяване на делото срещу него или предсрочно освобождаване. Кърджалиецът изпращаше молби до президента за помилване, но без резултат.

Припомняме, че Стайко Иванов бе осъден за убийството на македонския гражданин Киро Тодоровски, извършено на 11 май 1997 година. Той твърди, че е невинен.

Първоначално прокуратурата повдига обвинение срещу него, но месеци по-късно го сваля и прекратява производството поради липса на доказателства. Случаят е приключен. Превозното средство, в което е извършено убийството, е върнато на роднините на жертвата, дрехи с кървави петна унищожени…

Делтапланеристът завежда дело срещу държавата заради неправомерното му задържане. Отговорът пък е ново дело срещу него, въпреки, че голяма част от доказателствата вече са унищожени.

Следва задочна присъда срещу Стайко, който години наред бе един от най-издирваните българи от Интерпол, избирайки бягството пред затвора.

Той бе екстрадиран от Беларус, където потърси убежище. След това бе в затвора в Пазарджик, където бе жестоко пребит от съкилийници, което доведе до преместването му в Пловдив.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Стайко, обади ми се, 0888175071 Николай Генков, ще ти помогна квото мога. Аз знам,че не си убиец

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/4/23 11:47

      Да, ВСтрасбург говорят немски

      Изтриване
    2. Анонимен11/4/24 14:14

      Какво знаеш? Знаеш другия път! Уби жена си! Изтормози я и тормози дъщеря си за пари! Изнудвач и измямник е това лайно проклето!

      Изтриване
  2. Анонимен8/4/23 20:59

    Бъди честит Стайко. Здраве и спокойствие ти желаем.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/4/23 21:01

    В абсурдистан всичко е възможно !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/4/23 21:27

    Да разбираме, че срещу мизерната ни държава и смърдящото ни правосъдие не трябва се пълчим и да си търсим човешките права даже когато сме невинни !!!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/4/23 23:28

    Хе, хе. Разгеле. Човекът прица най-сетне излиза от кафеза!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/4/23 12:52

      Неграмотен анонимен олигофрен!

      Изтриване
    2. Анонимен10/4/23 09:17

      Неграмотен, може да се каже че съм полу-. Анонимен, тука анонимни няма, от начина и стила на писане, думите които използва, от User-Agent-а на Browser-а и разсъжденията които прави всеки се разбира кой е. Олигофрен, всеки до някаква степен е олигофрен, едни по-малко други повече.

      Изтриване
  6. Стоян9/4/23 15:55

    Който е роден да лети никога няма да пълзи, успех Стайко.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/4/23 09:03

    Крайно време е вече всичко да излезе наяве какво точно е станало в този случай. Участниците в тези дела и главният инициатор независимо колко висока позиция заема в йерархията да поемат цялата отговорност и да платят на човека обезщетение за погрешно отнетите му 8 години от живота плюс още 20 години за бягство и отплатят, че с тези пари човекът да живее охотно и свободно поне до края на останалите си години от живота.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/4/23 10:46

    Дано истината възтържествува!Но толкова години са отишли безвъзвратно !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/4/24 14:12

    Този човек е лъжец и измамник! Няма един работен ден в животът си! Тормозеше семейството си! Търси жени да го издържат и да го гледат! Подиграва се с паметта на жена си и обижда и клевети дъщеря си ! Само лъже и мами хората! Много лош човек! Не го познавате а го защитавате глупаци такива!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.