24rodopi.com/Общество

Общинската организация на ДПС-Ардино за поредна година организира празнична вечеря-ифтар по случай свещения месец Рамазан. Тя се проведе в двора на градската джамия и съвпадна с „Нощта Кадир“, която в Коран-и Керим се повелява, че е по-превъзходна от хиляда месеца. Мюсюлманите вярват, че тогава Аллах опрощава греховете и изпълнява желанията на вярващите.

Сред присъстващите бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, зам.-председателят на Младежко ДПС Нилгюн Исмаил, председателят на общинската организация на ДПС Шахин Байрамов, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на Младежко ДПС-Ардино Реджеб Шакиров,  председателят на Женското дружество на ДПС-Ардино Зюлфие Ибрямова. Тук бяха още Сезер Садулов, експерт –иршад към Районното мюфтийство в Кърджали, общински съветници и кметове на населени места.

От името на Общинския съвет на ДПС и от свое име кметът инж. Изет Шабан поздрави присъстващите със свещената нощ Кадир и отправи своите благопожелания във връзка със свещения месец Рамазан и настъпващия Рамазан Байрам. „Прекарваме последните дни на свещения месец Рамазан, месецът, в който се укрепва братството, единството и сплотеността. Празниците са най-хубави, когато са споделени и когато сме заедно и единни. Нека всички наши молитви и желания тази вечер се сбъднат, нека дните ни да бъдат изпълнени с радост и щастие, със здраве и берекет“, заяви инж. Изет Шабан.

Имаминът Мустафа Алтъньорз от Анталия, който е представител на Дирекция „Диянет“ на Република Турция по време на Свещения месец на мюсюлманите Рамазан в Ардинската джамия, отправи молитва за благодарност към Всевишния Аллах. „Рамазан е месец на единството и сплотеността. Ако хората знаеха колко ценен е месец Рамазан, биха искали всеки месец да е Рамазан“, заяви Алтъньорз. Той изказа искрените си благодарности към ръководството на Джамийското настоятелство и на Община Ардино за оказаното гостоприемство по време на едномесечния му престой в града.

Тази година празникът започва на 21 април (петък), като продължава до 23 април (неделя).

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/4/23 09:10

    Ало родопи! Къде са коментарите? Много ги пазите тези политици!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.