24rodopi.com/Образование

Иновативно училище ЕГ “Христо Ботев” е място на знанието и креативността. В рамките на една седмица учениците имат възможността да докажат, че знанията им не са самоцел и че намирането на подходящи решения на реални житейски проблеми играе важна роля в ученическия живот. По време на проекта класните стаи се превръщат в творчески лаборатории, ръководени от двама учители от различни общообразователни предметни области.

Тазгодишната тема “Уча, творя, създавам” e дала невероятната възможност на десетокласниците да си дадат сметка, че бъдещето е в наши ръце и ние сме тези, които да направим крачка към промяната.

В тази връзка в проекта си, те разглеждат изключително значими теми като тези за образованието и екологията. Дали все пак обучението в България е наравно с това в чужбина, не трябва ли то да удовлетворява напълно желанията на младите и да не се налага те да прибягват до емиграция в търсене на мечтаните специалности, не е ли време да помогнем на нашата планета и да направим околната среда по-благоприятна за живот? Друга тяхна идея е въвеждането на по-завладяващи и ефективни методи на обучение, които да направят ученето далеч по-интересно и приятно, да събудят любознателността у юношите. Например по-опитните и знаещи ученици да се превърнат в учители за по-малките.

Това са само част от темите, застъпени в креативния им проект.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.