24rodopi.com/Регион
42 успешно реализирани проекта за 7 МИГ-а 42 са одобрените до момента проекти по Подхода "Водено от общностите местно развитие“ от Програма за развитие на селските райони, изготвени от кърджалийската консултантската фирма „ЕВРОПРОЕКТИ“ ЕООД, заяви пред 24rodopi.com управителят ѝ Сабиха Ахмед.
Според нея, така наречените "Местни инициативни групи"( МИГ), чрез които се кандидатства за одобрение пред Държавен Фонд "Земеделие" са най-ефикасният начин за развитие в малките населени места. Нейната консултантска фирма е основана през 2011 година и в нея работят четирима експерти. Досега са разработили и спечелили общо 42 проекта за бенефициенти от 7 местни инициативни групи: МИГ "Ардино - Джебел", МИГ "Стамболово - Кърджали 54", МИГ "Минерални бани - Черноочене", МИГ "Кирково - Златоград", МИГ "Момчилград - Крумовград", МИГ "Любимец – Ивайловград", МИГ "Преспа” – общини Баните, Лъки и Чепеларе“.  Дружеството "Европроекти" има и други успешно реализирани проекти за общински администрации и клиенти по други мерки и програми, но според Сабиха Ахмед проектите чрез МИГ са най-рационални за развитието на малките общини.
Ето кои са последните одобрени проекти, които се изпълняват в момента:
"Закупуване на ехографски апарат за медицински кабинет в Ардино" на стойност 119 250 лева;
„Закупуване на машини и оборудване за кабинет по дентална медицина в Кирково“ на стойност 132 717 лева;
"Закупуване на оборудване и обзавеждане за салон за красота – фризьорски и козметични услуги в село Чорбаджийско, община Кирково“ на стойност 67 263 лева;
"Закупуване на апаратура за медико-диагностична лаборатория в Джебел" на стойност 73 272 лева;
"Закупуване на оборудване за съществуващ зъболекарски кабинет в Черноочене " на стойност 87 826 лева;
"Закупуване на многофункционална ултразвукова система за кабинет в Крумовград" на стойност 94 939 лв.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/4/23 18:22

    Момчилград хептен го отписахте бре МИГ
    Само дето директорите от Момчилград проектите за други общини алоооо

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/4/23 19:30

    В момента тече смяна на парадигмата, при която има изключително много малки и нишови играчи. Ако една компания намери достатъчно сериозен системен интегратор, на когото вярва и на който има доверие, биха могли съвместно да построят цялостна система с множество решения, които да дигитализират изцяло процеса.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/4/23 20:05

    ЩЕ ИМА ЛИ КАБИНЕТ ?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/4/23 20:45

    Не спирай да ни срещаш в миг безвремие...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.