24rodopi.com/Регион

„Нека този ден да бъде повод за много усмивки, защото заедно променяме Джебел, а вече и надграждаме! Превръщаме родното си място в такова, каквото всички искаме да бъде – чиста, красива, развита и модерна европейска община!“.

С тези думи кметът на Джебел Неджми Али даде началото на тържествата за Празника на града пред хиляди, събрали се на едноименния площад, кръстен на сакралната дата, останала завинаги в сърцата на джебелчани като символ на желанието за свобода, равенство и демокрация.

"19-ти  май се превърна в една значима дата от близката история на Джебел.

Стремежът на джебелчани за свобода постави началото на демократичните промени в България. Те показаха, че човешкото достойнство и чест са над всичко и няма да приемат унижението!

Денят и площадът ,,19-ти  май‘‘ са датата и мястото – символи на човешката воля за свобода.

Денят и площадът ,,19-ти  май ‘‘ са датата и мястото – превърнали 19-ти  май в ,,Ден на  Демокрацията‘‘.

Затова, на тази дата демократично мислещите хора от всички краища на света се събираме, за да изразим нашата признателност към организаторите и участниците в протестите срещу погазването на човешките права в България начело с нашият почетен председател д-р Ахмед Доган“, подчерта в приветствието си кметът Неджми Али.

Точно на 19 май кметът откри и най-новата придобивка на Джебел-уникалния амфитеатър, с чиято сцена за културни мероприятия ще разнообрази и подобри туристическата инфраструктура на територията на града. 

В речта си Неджми Али направи отчет на свършеното през последната и настоящата година, като отбеляза, че през последните три години Програмата за развитие на Джебел е постигнала краткосрочните си цели като  вече се реализира средносрочната програма. Ремонтиране на общинската пътна мрежа, напълно реновиран градски парк, ремонти на читалища, детски градини, откриване на медицински център за рехабилитация, десетки социални услуги към най-уязвимите групи, инвестиции в модерна образователна инфраструктура, са само част от изпълнените ангажименти.

„Джебел има значителен потенциал за развитие на туризма и затова полагаме последователни и целенасочени усилия в посока превръщането на града в атрактивна и предпочитана туристическа дестинация за балнеолечението и културно-историческия туризъм. В тази връзка е изработен проект за изграждане на водопроводна мрежа за минералната вода с предвидени отклонения за свързване в чертите на града, чието изграждане ще започне през настоящата година. В процес на разработване е проект за изграждане на закрит плувен басейн с минерална вода. Спечелен е европейски проект за цялостно реновиране на парка в централната градска част пред сградата на Наркооп.

Джебел ще има още едно зелено бижу в централната градска част“, посочи пред хилядите на площада Неджми Али. Джебел ще очаква съвсем скоро нова тротоарна настилка около старата сграда на Общината, ремонт на централната част около фонтана, ще се сдобие и с паркинг с до 100 места за автомобили и станция за зареждане на електромобили в началото на града…

„Инвестициите, които са предвидени да бъдат реализирани през настоящата година са само част от Програмата за  развитие на община Джебел. Всичко това се случва благодарение на новия модел и начин на управление. В Общинска администрация - Джебел работи млад и амбициозен екип, вече и с натрупан административен капацитет, който дава възможност за реализиране на програмата ни за развитие. Искам да благодаря на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и на парламентарната ни група, за подкрепата, която ни дават, за да може да реализираме нашите идеи и цели“, посочи Неджми Али.

Кметът благодари и на всички жители на общината за подкрепата. „Благодарение на общите ни усилия показваме един нов подход, нов начин на функциониране на една община. Всички ние заедно с вас създадохме нов модел на управление, а именно моделът на добрата комуникация, поетите и изпълнени ангажименти“, посочи кметът на Джебел.

Официални гости на празника бяха Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, кметът на побратимената турска община Йълдъръм Октай Йълмаз, който е и упълномощен представител на Голяма община Бурса, областният управител на Кърджали Даниел Делчев, зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, евродепутатът и вицепрезидент на АЛДЕ Илхан Кючюк, народният представител Елван Гюркаш и други депутати, кметове и председатели на общински съвети от цялата страна.


Празничната програма за 19 и 20 май - тук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/5/23 08:16

    Някои общини просперират, други се превръщат в гета.
    Успехът е на кмета, екипа му и на избирателите, избрали правилния кмет.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/5/23 09:07

    Браво на кмета .
    Супер сте целият екип.
    Ония от общината в Кърджали да се учат от вас.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.