24rodopi.com/Коментари/Общество

„Слушайте ми думата. Околовръстен път на Кърджали няма да има! Интересите там са големи, а те пораждат различни лобита. Земите отдавна са изкупени, а зад купувачите са интересни личности. Битката за маршрута е голяма. Как да има, не един, а три пътя трябва да се построят, за да се угоди на всички…“.

Така казваше преди десетина и повече години един кърджалиец, с претенция за отлична експертиза и достъп до кадастъра.

Към днешна дата част от думите му са факт. За останалото дереджето е „казва ли ти някой, пък смееш ли да питаш“.

Какво се случи обаче през дългите и тежки лета?

От първия ден на Бойко Борисов като премиер до последния му като такъв темата за Обходен път на Кърджали винаги е била актуална. И винаги Борисов или министрите му са обещавали това трасе да се изгради.

Годините минаваха…

Когато транзитният трафик през Кърджали достигна размерите на „Нетърпимо“ и „Защо държавата спи?“, един странно подскачащ до Борисов партиец-министър-зам.-министър не само за пореден път обеща първа копка, но и обясни механизма за финансиране на пътното строителство. Първото нещо, което ще се строи след старта на ТОЛ-системата, ще бъде Околовръстният път.

Поредна лъжа!

ГКПП „Маказа“ през летния сезон не търпи обещания, а Кърджали не вярва на сълзи.

Вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков дойде в единствения областен град, чийто център понася трафика към границата - от Русе та чак до Гърция, и обобщи, че обещавайки десетки пъти, Борисов е казвал неистини.

Язък за старанието и напъните на подчинените на политика от Банкя – и в партията, и в парламента, и в правителствата му.

Милиарди бяха потрошени, но не се намериха 200 милиона за обходния път! Сега цифрата е умножена.

Защо Борисов мрази Кърджали?

Въпрос не през призмата, че обеща 10-зам.-министерски кресла за помаци или защото нарече кърджалийските металурзи прости като него.

Лъжата „Обходен път“ е доказателство, че Борисов няма симпатии към Кърджали.

А за придобитите „земеделски“ земи - времето ще покаже. А и обектите, трасето, ако изобщо нещо се случи.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Кога беше бедствието с обилния снеговалеж в Родопите и местните фирми немали необходимата техника за почистването на пътищата и имаше изказвания на политицииииии да на политицииииии,..оставете ги да се оправят сами,там живущите са предимно турци и помаци казаха от жълтите павета......никакво доверие на политиците от жълтите павета

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/5/23 17:57

    Те да направят един мост до въженият мост ще е берекет.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/5/23 20:35

      Или от ардагаз към пазара

      Изтриване
  3. Анонимен19/5/23 19:35

    Сега пък Бойко бил виновен, а Ахмед от сараите къде е в росенец ли.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/5/23 21:39

    Е, сега лъжата става тройна . ГЕРБ,ДПС,ИТН - вземат ли власта,чакай околовръстен на куково лято!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/5/23 07:42

    ИТН е малкото дпдс чиито депутати са купени с парите на сараите .Този път господи пази държавата от тях герб дпс1и 2 защото ще опоскат парите от плана за възстановяване и ще си тръгнат както винаги е правил дпс бяга от подкрепата иприключва кабинета .Но първо парите ,парите

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/5/23 08:50

    А Д.П.С с четирима депутати от 20г.кво направиха за Кърджали. НИЩО.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/5/23 11:09

      Ние от стадото и на НИЩО се радваме.......!

      Изтриване
  7. Анонимен20/5/23 11:49

    Fake news. Jitelite, priblizitelno nad 180 000 choveshki umni glavi na broi, v regiona sa svobodni i nezavisimi europeiski grajdani v rbg i mogat sami da si napraviat mesten referendum i da reshat kak da izpolzvat parite ot svoite danaci, taksi, globi, koito da plastat s opredelena cel, kakto i da opredeliat novi razmeri na danaci, taksi, globi v tehnia jilisten region. Pomogni si sam, ta i Allah da gi pomogne. Hem si imate regionalni umni radia, tv, vestnici, mestni tejki na bogatstva bogatashi, droni, socialni mreji, transportni vrazki, dobri priateli ot sveta...kak moje pilondjiata zelenskiy da privlicha tolkoz mnogo chujdi bogatstva, chujdi choveci za voina, bez toi samiat da otiva s orajia v preki voenni ubiistveni deistvia s krav, rani, razruhi, smarti? Ami to taka mogat i drugi pochetni lideri ot nad 190 darjavi po sveta?! Ili vie si nemate takiva pochitni svetovni lideri li!? 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/5/23 12:01

    Fake news. Zasto ne si napravite mesten referendum i da pitate parvo horata ot regiona kakvo iskat da praviat v svoia region na jiveene?! Moje da ne iskat okolovrasten pat. Moje da iskat namalenie na pozvolenata skorost na 10 km ili 20 km pri preminavane prez grada ot 31.03 do 31.10 vseka godina?! Moje da poiskat predplatena patna taksa za vseki kilogram tejest pri preminavane po mostovete v Kardzhali, koito sa postroeni za tochno opredena tejina?! V protiven sluchai mostovete ste umrat ot pretovarvane i togava horata v regiona ste ostanat bez mostove nad rekichkite?! 👙🩳🩲🩱🛂🛃♒️♒️

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/5/23 00:41

    prez celia grad ne po-visoka skorost ot 20 km, poneje e jilistna choveshka zona, ima i ulichni svobodni nezavisimi kucheta, kravi, kone, eleni, ovce, koteta, svine, petli, gugutki....i legnali policai prez 150 metra...eftino, efikasno, udobno, zdravoslovno 24 chasa x7 dena x 365 dena v godinata ;) da vidim koi mustang ste farchi prez grada ;) koito iska po-barzo, da otiva na vlaka strela ili iztrebitela mig ;) a i kometa, raketa imate vse pak i za turistite ;) mai i kosmonavti kapitani imate?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.