24rodopi.com/Образование
24 май - най-светлият, най-красивият български празник отново събра учители, ученици, родители и приятели в Средно училище "Йордан Йовков“.
Днес кърджалийското училище усети сиянието на два празника – на просветата и светлината, на младостта и бъдещето на България! Денят, който обединява, денят, в който един народ отбелязва духовното си пробуждане и вечния си стремеж към усъвършенстване чрез словото, образованието, науката и културата.
Празникът започна в радостна атмосфера, с изключително вълнение и оживление, под звуците на безсмъртния химн на Кирил и Методий. С цветя в ръце, с танци и песни за Светите братя, йовковци показаха своето отношение към този велик празник.
Сред официалните гости на тържеството бе инж. Себахтин Риза - секретар на Община Кърджали, който произнесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Кърджали - д-р инж. Хасан Азис.
Празника уважиха и Марияна Георгиева – директор на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование - гр. Кърджали, Ани Димитрова – директор на Център за кариерно ориентиране, гр. Кърджали и Марияна Ликова – директор на Дом на културата – град Кърджали, които също поздравиха всички с празника и отправиха благопожелания за здраве и бъдещи успехи.
На този тържествен ден учители и ученици, родители и гости казаха: „На добър час!“ на дванадесетокласниците от „Йовков“. В последния си учебен ден зрелостниците застанаха пред цялото училище, предадоха знамето и дадоха дума винаги да се гордеят, че са възпитаници на школото.
Недялка Кюпрюджиева, директор на училището, поздрави присъстващите по случай Деня на просветата и културата и пожела успешен път на абитуриентите от Випуск 2023. Мъдрите й думи изразяваха ясни послания: „Нека всеки от нас помни своя род и език! Нека запазим жив пламъка на духовното безпокойство, защото буквите са ни дали знанието, а то винаги гледа в бъдещето!“.
Тя връчи грамоти и награди за отличен успех, за издигане престижа на СУ „Йордан Йовков“ и множество призови постижения на зрелостниците и на учениците от I до XI клас. Госпожа Кюпрюджиева изрази благодарност към всеотдайния труд на учителите на „Йовков“ и награди за висок професионализъм и принос в развитието и утвърждаването на името на учебното заведение госпожа Людмила Чаушева - заместник-директор, госпожа Айлин Тасим – начален учител и учител по изобразително изкуство, госпожа Ваня Енчева- ст. учител по биология и здравно образование, госпожа Златка Куклева – ст. учител по немски език и господин Нурай Нури - ръководител на направление "Информационни и комуникационни технологии".
След края на тържеството йовковци се включиха с ентусиазъм в градското шествие на учебните заведения, посветено на празника. Пред Паметника на Освободителите учениците от СУ „Йордан Йовков“, заели призови места на международни и национални конкурси и приети за студенти във висши учебни заведения, бяха наградени от кмета на Община Кърджали - д-р инж. Хасан Азис.
Клуб „Журналист“
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.