24rodopi.com/Регион
Навръх 24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост, дългогодишният миньор от рудник „Горубсо“ в Мадан Енвер Зюлкер от Ардино празнува своя 91-ия рожден ден.
Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов дойдоха лично да уважат празника на дядо Енвер. Зарадваха го с подаръци и със специален поздравителен адрес.
„Приемете нашите най-искрени поздравления по повод Вашия 92-ти рожден ден. С най-сърдечни чувства на уважение Ви пожелаваме крепко здраве, благополучие, дълголетие и спокойни старини“, се казва в поздравлението.
Дядо Енвер празнува рождения си ден, заобиколен от своите деца, внуци и правнуци – Елван, Невин, Екрем, Сафие, Демет, Карделен, Сиделя, Дениз. Те бяха приготвили специална торта и вкусни лакомства за празничния ден.
Дядо Енвер сподели, че е изключително трогнат от проявения израз на уважение и благодари сърдечно на ръководството на община Ардино за оказаното внимание. Той е роден на 24 май 1932 г. в село Синчец. Родителите му били тютюнопроизводители. През 1954 година създава семейство. Със съпругата си Сабрие, починала преди 3 години, били сплотено семейство и отглеждали пет деца (трима синове и две дъщери). Радва се на 10 внука и 8 правнука.
Дядо Енвер е дългогодишен член на Клуба на пенсионера в град Ардино. През последните два месеца поради здравословни проблеми не може да участва в събиранията на клуба. В момента за него се грижат децата му.
Съветът на 91-годишния Енвер Зюлкер към младите хора е да учат, да бъдат честни, добронамерени, оптимисти, за да намерят своя път в живота.
Гюнер ШЮКРИ, Ардино
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.