24rodopi.com/Общество

Напълно обновена е 6-километровата пътна отсечка между селата Груево и Летовник, по която се минава за местността Дамбалъ, където в нощта на 5 срещу 6 май се стичат хиляди, за да търсят изцерение.

Според поверието в нощта на Хъдърлез водата, извираща от скалите в района, добива лечебна сила и помага за различни болести като заекване, парези и екземи.

С ремонта на 6-километровата отсечка е завършен целият маршрут до култовия връх. Община Момчилград, заедно с представители на полицията и горското, създадоха нужната организация и подготовка за събитието. Районът на Дамбалъ е почистен, а в нощта на 5 срещу 6 май с генератори ще бъде осигурено осветление около извора. До него няма да бъдат допускани автомобили, за които са организирани 2 паркинга. Първият е в края на село Летовник, а вторият - в подножието на Дамбалъ. Деца и трудноподвижни хора ще бъдат извозвани с организиран от община Момчилград и доброволци транспорт. Автомобилите ще вземат пътници само от паркинга край Летовник.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/5/23 11:12

    Кога ще се обновят улиците в гр. Кърджали? Града е заприличал на кочина, голяма кочина.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/5/23 15:10

    Я сва ррааа го гльеедах пу ньеешънъл джууграфик!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/5/23 20:49

      И за едерлези може да дадат

      Изтриване
  3. Анонимен4/5/23 09:46

    Айде на протест пред общината само пишете по групите айде днеска на протест на обяд пред общината всички кърджалийци. Само по групите сте силни не ви стиска да излезете пред общината и да си излеета гнева.
    И Родопи само да не ми публикувате коментара.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/5/23 17:58

      И като публикува какво ? Робска психика , приятелю ! Всички сме щастливи, от това, че сме потомци на роби !

      Изтриване
  4. Анонимен4/5/23 16:21

    I nochno napikavane...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.