24rodopi.com/Общество

В деловодството на Висшия съдебен съвет е депозирано предложение от членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за предсрочно освобождаване от длъжност на главния прокурор Иван Стоименов Гешев.

Това се посочва в прессъобщение на ВСС.

Като основание на предложението е посочено „тежко нарушение на служебните задължения – чл. 129, ал. 3, т. 5 от Конституцията на Република България“.

Предлага се също Пленумът на ВСС да предложи на Президента на Република България предсрочното освобождаване на Иван Гешев от длъжността „главен прокурор“.

Предложението е подписано от Георги Кузманов, Огнян Дамянов (прокурорска колегия), Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова и Светлана Бошнакова (квота на Народното събрание).

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Шоутооооо те първа почва

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/5/23 20:21

    РАДОЙ РАЛИН бил много прозорлив Народили ги хем крадливи хем страхливи.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/5/23 07:56

    Тази калинка преди седмица какви ги редеше за Гешев .Гешев та гешев ,аман щяха да го убият ,без него не може да съществува света институцията ,държавата и пр. прр. мазни да те обичам Такива като нея назначени от дпс и герб нищо добро не чака българия.Къде е сега прокурорите дето излязаха да го възхваляватп до небесата .От тук нататък може ли някой да вярва в тази институция с такива измислени и продажни и никому не нужни никаквици

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/5/23 14:37

    hihihi geshev she razturi hazartnia sastav na ns ;))))

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/5/23 23:46

    zasto ste mu iskat ostavkata? kakvi sa faktite, motivite, argumentite, dokazatelstvata? da ne e razkazval politicheski orajeini vicove za nekoi komunist pensioner iztrebitel prezident, dupe i gasti s ruski spioni i ruski nagraden poslanik? i kato vi dade ostavkata, koi prokuror she arestuva ruskia prezident, ako vi dodi pesha v tolbuhin, mussala, mirkovo ili duran kulak kato izpadnal germanec?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.