24rodopi.com/Политика

„Ще отговорим на враговете, които нападнаха хората на митинга с камъни, на 14 май. Нашият отговор ще излезе от урните. Разбирате ли защо всичко трябва да приключи на първия тур“, декларираха администраторите на една от най-големите изселнически групи във Фейсбук по повод проявеното насилие на ердоганови поддръжници спрямо участващи в митинг на опозицията в Ерзурум, Източна Турция.

Над десет души бяха ранени на предизборен митинг на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу. Според него 10-15 души са били ранени, а прозорците на партийния автобус са били изпочупени.

Имамоглу от кемалистката Народнорепубликанска партия (НРП) представлява опозиционния алианс. Лидерът на НРП Кемал Кълъчдароглу е кандидат за президентския пост. Ако Кълъчдароглу спечели изборите, Имамоглу може да заеме поста вицепрезидент на страната.

„Спрях да говоря, когато започнаха да хвърлят камъни по нас, ранени бяха 10-15 души“, заяви кметът на Истанбул.

Над десет души са задържани във връзка с насилието срещу предизборен митинг на опозицията в източния турски град Ерзурум през уикенда, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на изказване на министъра на правосъдието на страната.

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу от основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) е говорил от покрива на автобус на 7 май следобед на предизборната проява, когато голяма група от около 200 протестиращи е започнала да хвърля камъни.

Имамоглу твърди, че полицията и проправителствени служители в Ерзурум са допуснали нападението да се осъществи.

"Тук има граждани, които са ранени, а вие, полицаите, просто стоите отстрани", се чува да казва Имамоглу на видеозапис от мястото.  "Г-н окръжен управител на Ерзурум, кмете на Ерзурум, ще подам наказателна жалба срещу вас",  казва още истанбулският кмет.

По-късно на видеото се вижда как Имамоглу е вкаран от антуража си в автобуса и той потегля, а впоследствие полицията разгонва групата с водни оръдия.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/5/23 22:17

    Калъч аби си ебси турчина за теб сме

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/5/23 23:36

    ЕРДОГАН ще победи с рекорден брой избиратели най-малко с 55% от гласовете

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/5/23 23:50

    Doğana oy verirken hiç düṣündünüz mü baṣkaları erDoğana oy verebilir diye. Maksat Doğanlan bitsin.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/5/23 00:14

    на гладно ли ще отговорите или след закуска ???само алиани от една уста говорите тукашниъе и тамошните .няма да стане вашата работа само да ви кажа

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/5/23 22:57

      Ново столетие с нов Кемал.!

      Изтриване
  5. Анонимен10/5/23 09:30

    Хамерикенски филмов сценарий Имаммов не екандидат какво търси там

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/5/23 09:30

    Имамолу е притиснат до стената и прави каквото му наредят защото може да отиде в пандиза

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/5/23 11:37

    Ще приключи...с победа на Реджеп Тайип Ердоган.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/5/23 22:06

    Има,да си мечтаете.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/5/23 06:08

    O sabudisa narod tupan Tayip e dokaran ot velikite sili imali nekoy smelosta da go svali proektite sa na polovina BOP

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.