24rodopi.com/Общество

Районен съд – Кърджали стартира процедура за избор и назначаване на съдебни заседатели с мандат 2023-2027 г. поради изтичащия мандат на действащите към момента.

Те участват в състава на съда, който разглежда дела като първа инстанция, в случаите и по реда на Наказателно процесуалния кодекс. Мандатът на съдебните заседатели е четири години и започва да тече от датата на полагане на клетвата. Те не могат да бъдат избирани за повече от два последователни мандата. На съдебните заседатели се дължи възнаграждение за времето, в което изпълняват функциите си, в размера и при условията на Закона за съдебната власт. Съдебните заседатели са представители на местната общественост по тези дела и проявата на активна и отговорна гражданска позиция за кандидатстване в откритата процедура за избор на нови съдебни заседатели е от съществено значение и гаранция в постигане на обществените очаквания за прозрачност, и справедливост на осъществяваната правораздавателна дейност.

Общински съвет – Кърджали откри процедурата за определяне на 26 съдебни заседатели за Районен съд – Кърджали за мандат 2023-2027 година.

Критериите и необходимите документи за кандидатстване, съгласно изискванията на Закона за съдебната власт, могат да се открият на следният линк: https://kardjali.bg/?pid=4,obs_23

Документите се подават в срок до 30.06.2023г. включително в деловодството на Общински съвет – Кърджали-ет. 3, стая 305.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/6/23 16:21

    Да ги потърсят из актива на ДПС! Те са готови за всички постове около правителство и правосъдие.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/6/23 16:41

    Най добре живущи на село Кирково. По подходящи от тях няма.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.