24rodopi.com/Общество

Две улични кучета, родени в сеновал в село, се превърнаха в едни от най-скъпите животни в региона. Чътър и Кътър ще струват 4000 лева на човека, който започнал да ги отлежда. Това е обезщетението, което мъжът ще трябва да плати на свой съсед, който бил нападнат и нахапан от четириногите.

Решението бе потвърдено на две съдебни инстанции.

Стопанин от момчилградско село имал два кангала, вързани в двора му. Преди няколко години обаче мъжът приютил в двора си две малки кученца, които открил родени в собствения му сеновал. Чътър и Кътър пускал свободно и поради тази причина животните нападнали и нахапали една вечер неговия съсед, който минавал по улицата към дома си. Били му причинени рани по двете бедра. Бързата намеса на собственика на животните предотвратила по-тежки травми. На място пристигнала линейка, а потърпевшият бил закаран за лечение в болницата в Кърджали.

Проверка след инцидента направили кметът на селото и служители от Община Момчилград. Кучетата били приспани и отведени за кастрация при ветеринар. След манипулацията едното умряло, а другото било официално осиновено от стопанина, който ги отглеждал от години.

Обезщетението, което му бе наложено да заплати, е за нанесени неимуществени вреди.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/6/23 23:55

    собсвеника е помяр смотан,защо е нанесъл удари,вместо да спаси от кучетата,дано да пукне някеде

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.