24rodopi.com/Темата+

Турски търговци настояват за откриване на отделни гишета на границата за гръцките и българските туристи заради прекомерното натоварване в резултат на завръщането на турски гурбетчии в родината, съобщават одринските медии.

Както 24rodopi.com показа във видео от границата тази сутрин, наши търговци и турски гастарбайтери задръстиха пунктовете „Капитан Андреево“ и „Какъкуле“. Турците, които работят в Западна Европа се прибират по родните места за започващия на 28 юни Курбан Байрам.

Кемал Джингьоз, председател на Одринската асоциация на търговските и занаятчийски палати, твърди пред Анадолската агенция, че въпросът е бил поставян и по-рано пред местните власти на Одрин. Джингьоз мотивира необходимостта от допълнителни гишета само за българските и гръцките туристи с интензивността, която се очаква да се наблюдава на граничните пунктове преди лятната почивка на гастарбайтерите, живеещи в различни страни от Европа.

"Факт е, че има натовареност на пунктовете, когато емигрантите си идват. По този повод се наблюдава намаляване на българския туристически поток. Казахме това пред областната управа в миналото. Заявихме, че трябва да има два отделни перона и през тези два перона да преминават само български и гръцки туристи, но областната управа тогава каза, че не е възможно", казва предприемачът.

Джингьоз повтори молбата да бъдат запазени отделни гишета за българи и гърци на границата, ако това е осъществимо и съответства на закона.

А какво е новото на пазарите в Одрин за купувачите от България – четете по-късно тук


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/6/23 04:59

    Правилно!
    Трябва да се направи гише само за отиващи на търговия в Одрин. Които да декларират че ще се завърнат в рамките на 24 часа.
    Същото да се направи и за Румънците на Маказа. Нека да има специален софтуер на полицията за нарушителите с Румънска регистрация, които отиват на почивка в Гърция. Карат като бесни и не се съобразяват с нищо.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.