24rodopi.com/Общество

Община Кърджали става собственик на общо 36 преместваеми обекти, разположени в централните части на града и основните улици в кварталите.

Както вече 24rodopi.com писа, става въпрос за 20 броя спирконавеси за градски транспорт /спирки/ и 16 броя павилиони /бивши „Лафки”/.

Това решиха общинските съветници след постъпило предложение от страна на правоприемниците на бившите собственици да бъде направено дарение на обектите, които са на обща стойност 223 420,15 лева.

„Възложил съм и вече е направен един много хубав проект за това как трябва да изглежда една спирка в община Кърджали. Предвидени са специални материали, осветление, място за реклами, място, където да бъдат поставени разписанията на автобусните линии. Има и други изненади, които ще бъдат вложени в самите спирки”, коментира кметът доц. д-р Хасан Азис. Той допълни, че вече е обявена процедурата по изработката на тези спирки.

„След приключването й веднага започваме монтажа на спирките, така както е предвидено по нашия проект. Самата процедура може да приключи стане до края на юли и в рамките на август и септември трябва да имаме подменени всички спирки в Кърджали”, уточни кметът. 

Що се отнася до павилионите, той сподели, че идеята е да не бъдат премахвани, а да бъдат освежени, да бъдат предоставени чрез търг и да продължат да функционират по предназначението си.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/6/23 17:01

    Аз ще направя тото пункт и съм готов да плащам по 1000лв наем

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/6/23 17:54

    Първо вижте улиците!!!
    От как Кърджали е град не е било толкова зле.
    Явно от спирките и будките има по голяма възможност за кражба.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/6/23 22:00

    Харчим пари за да се привличат пътници по спирките, да се спират минувачите, за да работят частните павилиончета. По-красиво и важно начинание от неотложните ремонти на дупките по улиците и тротоарите.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/6/23 09:27

    Много проекти прави и нищо не е довършено до край. Буферния паркиг на пазара , така и си остана недовършен.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/6/23 10:19

    От години чакаме спирка между кръстовището Веселчане и завод Орфей!!! Кога ще сложите???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/6/23 12:04

      Махнаха спирката пред Пневматки заради изрална.

      Изтриване
  6. Анонимен27/6/23 14:40

    Искаме спирка под завод Орфей,!!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.