24rodopi.com/Темата+

Задържаният с кокаин за половин милион лева кърджалиец е криминално проявен и осъждан за изнудване, има и втора присъда за фалшифициране на документи, научи 24rodopi.com.

Както първи 24rodopi.com писа, 52-годиният С. Н. А. бе арестуван с 4 кг кокаин при полицейска операция.

Кокаин за близо 500 000 лева иззеха шуменски полицаи, съобщиха на брифинг от местната полицейска дирекция.

Вчера около 13.00 часа на пътя Шумен-Силистра в района на Седми километър униформените спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Джета“ със софийска регистрация, пишат колегите от 24shumen.com. Зад волана бил 52-годишен мъж от Кърджали, но с адресна регистрация в София. Полицаите започнали претърсване на колата.

В монтирана на джантата резервна гума криминалистите открили четири пакета, твърдят от полицията. В тях имало пресовано твърдо вещество, което при полевия наркотест реагирало на кокаин. Към един от големите пакети бил прикрепен по-малък, като в него имало около 130 грама екстази на таблетки. Към втори от големите пакети имало друг по-малък вакуумиран с 12 грама канабис.

Предстои да се изследва чистотата на кокаина.

Съобщението на полицията:

В хода на специализирана полицейска операция за противодействие на наркоразпространението вчера, около 13:00 часа, на пътя Силистра – Шумен, беше спрян за проверка автомобил "Фолксваген Джета" със софийска регистрация. В хода на проверката и извършените процесуално – следствени действия в тайник в леката кола бе установено, че има около четири килограма наркотик, който на полевия наркотест реагира на кокаин. Допълнително беше установен още около 130 грама синтетичен наркотик – екстази, както и 12 грама марихуана.  

На мъжа е направена проба за наркотици, но тя е отрицателна. Той е задържан за 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, обясни ръководителят на Окръжната прокуратура Орлин Куздов.

За настоящето престъпление С. Н. А. го грозят от 2 до 8 години затвор и глоба до 15 000 лева.

Работата по случая продължава.

Темата+: Арестуваният с 4 кг кокаин кърджалиец е лежал в затвора 2 години и 11 месеца, грозят го още 8 години затвор - четете тук

Снимки: ОД на МВР

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/6/23 13:48

    Шефа на ионикс клуб и той се занимава с кокаин

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/6/23 15:34

    Zapochnali proverka kaknse pochva taka ot nishtito osnovna proverka ili e topnat mule ili e sledian

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/6/23 16:31

    Hodja pak li izgorya dIrtak.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/6/23 16:52

    Сюлейманеее изгоря

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/6/23 16:59

    Демократични закони . Нямо що .

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/6/23 18:13

    Bravo super ste Perfektna policia ako vi stiska hvanete gi ot parlamenta

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/6/23 11:36

    Orospu cocu Erco Ot Mastanli dilir

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.