24rodopi.com/Спорт

„Арда“ и „Черно море“ си вкараха по 3 гола и си разделиха по 1 точка в зрелищен мач с обрати и три дузпи в първия кръг на елитното ни футболно първенство. Мачът се игра на „Арена Арда“.

„Арда“ – „Черно море“ (Варна) - 3:3 (0:1)

голмайстори: 0:1 Матеус Машадо (43 минута), 1:1 Радослав Цонев (52-дузпа), 2:1 Преслав Боруков (62), 2:2 Матеус Машадо (64), 2:3 Атанас Илиев (79-дузпа), 3:3 Абубакар Тунгара (83-дузпа)

"Стана интересен мач, особено през второто полувреме. Мисля, че с оглед на играта резултатът е справедлив. Ние имахме малко повече ситуации, но не и такива, че да победим. Прояви се обаче старата ни слабост да допускаме лесни голове. Правим наивни грешки. Вижте при какви ситуации ни вкараха само голове, но работим и се надявам да се подобряваме", коментира след мача старши треньорът на „Сините от Кърджали“ Александър Тунчев.

"Хареса ми характерът, който проявихме през второто полувреме. Липсваха ни новите футболисти, които не успяхме да картотекираме, липсваха ни и няколко контузени играчи, но момчетата се вложиха. Надявам се, че за втория кръг ще успеем да картотекираме новите", отбеляза още Тунчев.

 „Арда“: Иван Дичевски - Мартин Стойчев, Умар Сако, Пламен Крачунов (67-Милен Стоев), Деян Лозев - Лъчезар Котев, Радослав Цонев (90-Илия Юруков) - Абубакар Тунгара, Светослав Ковачев, Станислав Иванов (85-Иван Коконов) - Преслав Боруков

На "Арена Арда" се случи голов спектакъл, а до 30-ата минута „миришеше“ на скучно нулево равенство между два от тимовете, които ще претендират за място в Топ 6.

В 43-ата минута „моряците“ откриха след като една центрирана топка обърка защитата на „Арда“ и Матеус Машадо я прати в мрежата.

„Сините от Кърджали“ започната с натиск второто полувреме. В 50-ата минута Абубакар Тунгара направи много остър пробив по десния фланг, влезе в наказателното поле и бе съборен от Пабло Гарсия. Главният съдия Георги Кабаков не се поколеба да отсъди дузпа, която Радослав Цонев превърна в гол за 1:1.

В 62-рата минута, при една бърза контраатака в центъра Лъчезар Котев напредна с топката и пусна пас към Преслав Боруков, който без миг колебание прати топката във вратата на Иван Дюлгеров - 2:1 за „Арда“.

Последна мигновен отговор на варненци и 2:2 с гол отново на Машадо. Бразилецът засече с глава центриране от фаул и насочи топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата.

Поредният обрат в мача дойде в 79-ата минута, когато и „Черно море“ получи правото да изпълни дузпа, след като Абубакар Тунгара игра с ръка в собственото си наказателно поле. Точен от бялата точка бе Атанас Илиев.

В ответната атака македонският бранител на гостите Влатко Дробаров събори в наказателното поле Боруков и реферът отсъди трета дузпа в този интригуващ двубой. Тунгара опъна мрежата за крайното 3:3.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/7/23 23:44

    Като гледам и вторият кръг ще е равен и след два мача Арда ще има 2 точки, а Крумовград от 1 мач изкара 3 точки.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/7/23 23:46

    От 4 изиграни мача в новия шампионат 3 миришат на нагласяне и черно тото. Изключение прави Левски, който пак падна. Докато онзи ритнитопковец, който от нищо не разбира, Сираков е там, Левски ще е зле

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/7/23 00:03

    Липсват Ндиае и Тетах.Обезпокоен съм от
    слабата игра на Ковачев и
    Станислав Иванов.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/7/23 00:07

    Има и такива мачове.Ч.море
    е добър отбор.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/7/23 00:14

    Хареса ми че Арда отново
    не се предаде въпреки
    че морето на два пъти
    водеше в резултата.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/7/23 00:21

    Този М.Стоев още ли е в
    Арда.Подадат ли му топката
    на секундата подава настрани.Никакво
    задържане или подаване напред.Не заслужава парите
    които взема.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/7/23 19:03

      А, колко взема той всъщност на какви заплати са всички явно си осведомен освен обсебен

      Изтриване
  7. Анонимен16/7/23 01:21

    Черно море без положение ни вкараха 3 гола,пълен хаос и паника в защитата на Арда.А Тунчев се държеше като наркоман останал без доза.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/7/23 07:04

    След 4 допуснати гола в контролата срещу Локо Сф;сега отново 3 елементарни гола,въобще защитата е трагична и при всяко центриране треперене и паника,а Тунчев само подскача отстрани.Спешно трябва централен защитник,но добър.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/7/23 07:10

    Тунгара е много добър,направи много силен мач,но му трябва добър партньор.Св.Ковачев и Ст.Иванов не играят нищо и с тази игра трудно ще печелим точки особено като гости.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/7/23 07:20

    Тунчев,докога ще допускаме такива елементарни голове,всяко центриране носи опасност.Дано с новия централен защитник нещата да се подобрят,че така трудно ще печелим.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/7/23 08:24

    Тунчев още не може да проумее,че силата на Тунгара е в атака,а не в полузащитата,затова в Берое есента отбеляза 9 гола,а в Арда пролетта само 1 гол.Снощи беше най-добрия и най-острите атаки на Арда бяха негови.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/7/23 08:26

    Някой може ли да каже какво играха снощи Св.Ковачев и Ст. Иванов?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/7/23 09:25

    Да дан тан харесва А група.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен16/7/23 10:55

    Докога ще допускаме такива леки голове след високи центрирания/цели три/без голово положение за Черно море,а Тунчев само ръкомаха край страничната линия.Същата работа беше и срещу Локо Сф.,но явно поуки и корекции няма.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен16/7/23 11:06

    Играч на мача е Тунгара и неговото място е като нападател,а не като халф ама Тунчев е далече от много неща.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен16/7/23 16:13

    Къде е Джелал Хюсеинов
    Документите ли се бавят
    Направете нещо по въпроса

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен16/7/23 16:18

    Браво на Тунгара.Сам изнесе
    мача без подкрепа от крилата
    Ковачев и Ст.Иванов.
    Браво и на Кабаков за доброто
    съдийство.При друг съдия
    щяхме да загубим мача.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен16/7/23 18:51

    Тунчев пусни Цонев на мястото на Тунгара,а той да играе на крилото,защото С. Иванов не е във форма.Юруков и Котев като опорни халфове.Това е за сега .След втория мач ще ти наредя и защитата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/7/23 22:07

      Специалния ти ли си, очаквам с нетърпение следващия ти съвет ще те послушам както теб така и всички колеги специалисти тук...нямам търпение
      Подпис : Тунчев

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.